Ładne radio ;)
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Ładne radio ;)
Nie nówka i z pewnością nie Czajna, to urządzenie ma już wartość kolekcjonerską. Poczekam jeszcze chwilę z ujawnieniem marki i nazwy. Szczerze mówiąc myślałem że to będzie dość łatwa zagadka. 

_
Późne 70-e?
- zagore1
- 2500...3124 posty
Ktoś wyprzedził epokę?? Szalone lata 60'??fugasi pisze:Tam są jeszcze starsze lampy.
Wołyń 1943. Pamiętamy!
Oj, wyprzedził.
Szalone lata ale wcześniejsze. Te dwa odbiorniki widoczne na zdjęciu nie dzieli wbrew pozorom wiele lat. Radio jest europejskie, firma znana każdemu, choć faktycznie może w polskich kolekcjach niespecjalnie reprezentowana.

_
Tak jest! Ponieważ teraz każdy mogłby sobie wyguglać, to podaję rozwiązanie - obsada lamp: RENS1234, RENS1234, REN924, RENS1384, RENS1384.
Panie i Panowie, rok 1934
, model Hyperbo 5RG.
Wszystko już było, jak się okazuje kolejny raz... Bo czyż nie wygląda jak nowy model Maca?
Panie i Panowie, rok 1934

Wszystko już było, jak się okazuje kolejny raz... Bo czyż nie wygląda jak nowy model Maca?
_
1934?
Pierwsza myśl: grudzień mamy, nie kwiecień.
Druga: nie uwierzę, dopóki nie pomacam.
Trzecia: es sieht so modern!
BTW, nie miałem pojęcia, że popularne kulawe plastikowo-stalowe krzesełka z cherlawo pospawanych rurek mają tak stary rodowód...

Pierwsza myśl: grudzień mamy, nie kwiecień.
Druga: nie uwierzę, dopóki nie pomacam.
Trzecia: es sieht so modern!

BTW, nie miałem pojęcia, że popularne kulawe plastikowo-stalowe krzesełka z cherlawo pospawanych rurek mają tak stary rodowód...
Przechodniu, wyjmij z teczki mózg elektronowy
i nad losem (...) podumaj przez chwilę.
Wisława S.
i nad losem (...) podumaj przez chwilę.
Wisława S.
Też myślałem o B&O, jak coś dziwnie wygląda, to na 100% oni, a jak coś co dziwnie wygląda i kosztuje jeszcze sporo €€€ to już całkiem.
- Thereminator
- 6250...9374 posty

Myślałem, że to radio z lat 50, a tu proszę...
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Piekne.A wiecie Panowie kiedy powstało słynne krzesło Thoneta do dziś produkowane i używane.
W Szwajcarii jest wspaniałe muzeum tego na czym sęe sadza szlachetna dooope.Fascynujace.Zwłaszcza ceny.
A czajnika który by dziobem nie rozlewał i tak sie nie udało zrobić chyba nikomu.
W Szwajcarii jest wspaniałe muzeum tego na czym sęe sadza szlachetna dooope.Fascynujace.Zwłaszcza ceny.
A czajnika który by dziobem nie rozlewał i tak sie nie udało zrobić chyba nikomu.
Jeśli chodzi o czajniki, to zelmer za 180zł rozrzuca wodę przy wlewaniu do szklanki aż miło, a "chińczyk" z tesco za 19zł nie rozlewa...
Efekt Coandy? Pilnik w dłoń, trochę Zelmera zmodyfikuj i po bólu.
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper