Witam Wszystkich
Szukam informacji (parametrów) o głośniku z mojego dwógłośnikowego komba Novanex PO 100 produkcji holenderskiej. Na głośniku jest napisane: "AD 12100/G8 2404 257 51008 DD 03 817 122". Głośnik ma 12''. Podejrzewam, że ma 100w i 8 ohm, ale to tylko moje domysły... Jakieś 2 lata temu jeden z głośników był przewijany bo nie działał, i facet z serwisu stwierdził, że jest to najprawdopodobniej Philips... Jeśli ktoś coś wymyśli / wyczyta to śmiało proszę sie podzielić uwagami Załączam fotkę... (jak widać kiepski ze mnie fotograf... )
pozdrawiam Andrzej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
.......... w tej chwili nie . Ale znajde napewno i przesle na pryw. To byla kiedys niezla firma, nastepnie -cisz, cisza i nagle Reactywacja i to podobno z powodzeniem . W brzmieniu i wytrzymalosci , podobne do EV.
Marek
Witam ponownie.
Chciałęm odświeżyć nieco temat, ponieważ znalazłem coś takiego w internecie: http://www.hupse.nl/radio/speakers/AD12100.htm .Moją mocną stroną język niemiecki zdecydowanie nie jest, ale model się zgadza, i wg tej strony typ "g" tego głośnika nadaje się do gitary... Teraz tylko pytanie o parametry, przynajmniej te najbardziej podstawowe. [podejżewam że 8 ohm i 50 wat, ale niechciałbym ich testować nie będąc pewnym ]
pozdrawiam Andrzej