Identyfikacja głośnika

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

sapman
4 posty
4 posty

Identyfikacja głośnika

Post autor: sapman »

Witam Wszystkich
Szukam informacji (parametrów) o głośniku z mojego dwógłośnikowego komba Novanex PO 100 produkcji holenderskiej. Na głośniku jest napisane: "AD 12100/G8 2404 257 51008 DD 03 817 122". Głośnik ma 12''. Podejrzewam, że ma 100w i 8 ohm, ale to tylko moje domysły... ;) Jakieś 2 lata temu jeden z głośników był przewijany bo nie działał, i facet z serwisu stwierdził, że jest to najprawdopodobniej Philips... Jeśli ktoś coś wymyśli / wyczyta to śmiało proszę sie podzielić uwagami :) Załączam fotkę... (jak widać kiepski ze mnie fotograf... ;) )
pozdrawiam Andrzej
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
blue
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: blue »

Witam.
............ jest to glosnik holendersko- brytyjskiej firmy ; AUDAX
Marek
sapman
4 posty
4 posty

Wielkie dzięki, poszukam teraz w google, może coś się znajdzie. :) A jesteś w stanie powiedzieć jakie może mieć on podstawowe parametry...
blue
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: blue »

.......... w tej chwili nie . Ale znajde napewno i przesle na pryw. To byla kiedys niezla firma, nastepnie -cisz, cisza i nagle Reactywacja i to podobno z powodzeniem . W brzmieniu i wytrzymalosci , podobne do EV.
Marek
sapman
4 posty
4 posty

Witam ponownie.
Chciałęm odświeżyć nieco temat, ponieważ znalazłem coś takiego w internecie: http://www.hupse.nl/radio/speakers/AD12100.htm .Moją mocną stroną język niemiecki zdecydowanie nie jest, ale model się zgadza, i wg tej strony typ "g" tego głośnika nadaje się do gitary... Teraz tylko pytanie o parametry, przynajmniej te najbardziej podstawowe. [podejżewam że 8 ohm i 50 wat, ale niechciałbym ich testować nie będąc pewnym ;) ]
pozdrawiam Andrzej
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

sapman pisze: http://www.hupse.nl/radio/speakers/AD12100.htm .Moją mocną stroną język niemiecki zdecydowanie nie jest,
Ta strona jest po flamandzku;)
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
sapman
4 posty
4 posty

Upss :oops: To jeszcze gorzej :wink: Ale problem niestety dalej pozostal :) :wink:
szalony

Post autor: szalony »

Moc 25 W, impedancja chyba 4 (może 8 w wersji M8 ), pasmo 45Hz -12kHz. Tyle mi się udało wyczytać (znam niemiecki, flamandzki jest trochę podobny).