Bibuła do wzięcia - na cito!!!

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Bibuła do wzięcia - na cito!!!

Post autor: ZoltAn »

1/ duża, duża ilość Radioamatorów - od lat sześćdziesiątych do ok. połowy osiemdziesiątych - właściwie są to mocno przemieszane kompletne roczniki + luzaki, więc trzeba je posortować i pokompletować latami, całość w bardzo dobrym stanie zachowania.

2/ jw. Amaterskie Radio - czerwone "A" (okładki cz.b. i kolorówe) i niebieskie "B" z podobnego okresu,

3/ Elektor - lata chyba siedemdziesiąte,

4/ radiowe anglojęzyczne czasopismo/a, których tytuł/y podam po spisaniu.

Do wzięcia na JUŻ - pozostał dosłownie tydzień - inaczej całość nieodwołalnie wyląduje w kontenerze z makulaturą :cry: :x :twisted:

Opróżnianie pomieszczenia, oczywiście... Szkoda byłoby...

Nie wysyłam pocztą, co najwyżej popakuję czasopisma w kartony po komputerach!

Przestrzegam: jest tego naprawdę dużo, ale albo chętny bierze całość albo wywalam.

Do tego trochę elektroniki lampowej - głównie bebechy ogromnego przemysłowego oscyloskopu RFT: do odzysku podstawki, przełączniki, potencjometry i in. elementy, sprawna oscyloskopówka...

Gliwice (centrum) - telefon 607181358.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Awatar użytkownika
Michał_B
1875...2499 postów
1875...2499 postów

Re: Bibuła do wzięcia - na cito!!!

Post autor: Michał_B »

Zamieścisz fotki tego oscyloskopu?
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Michał_B pisze:Zamieścisz fotki tego oscyloskopu?

Oscyloskop jako taki już nie istnieje - zostały z niego tylko moduły - bez lamp.

Jako dawcy organów jedynie :)
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Awatar użytkownika
george6
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Post autor: george6 »

Szkoda, że w grę wchodzi tylko opcja "wszystko"...
Ja byłbym zainteresowany tylko numerami Radioamatora...
Może znalazły by się jakieś brakujące roczniki do zeskanowania i udostępnienia...
Niestety na Śląsk mam prawie 150 km ....
Może ktoś kto weźmie całość odstąpi Radioamatory do zeskanowania.... ?????
µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β χ τ γ δ ε ζ η ψ •
θ λ ξ ρ σ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π sp
§ © ® ° ™ Γ ∑ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡ Ξ
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

george6 pisze:Szkoda, że w grę wchodzi tylko opcja "wszystko"...
Ja byłbym zainteresowany tylko numerami Radioamatora...
Może znalazły by się jakieś brakujące roczniki do zeskanowania i udostępnienia...
Niestety na Śląsk mam prawie 150 km ....
Może ktoś kto weźmie całość odstąpi Radioamatory do zeskanowania.... ?????
Dlaczego tylko całość????

Dlatego, że ekspresowo muszę się pozbyć tej sterty czasopism i mam dwa wyjścia: albo znajdzie się na nie chętny i uwolni mnie od tego majdanu albo po około tygodniu (no, może nieco dłużej) całość wyląduje w kontenerze z makulaturą.

Nie mam gdzie tego trzymać a muszę opróżnić z takich maneli pomieszczenie w uczelni, które przez prawie 20 lat nie wzbudzało niczyjego zainteresowania - aż nagle zaczęło kłuć kogoś w oczy... i stąd ten pośpiech :twisted:

W sortowanie i wysyłkę nie zamierzam się bawić - nie mam na to czasu ani warunków, jedyne co mogę (a właściwie muszę, bo obecnie sterta czasopism leży na europalecie i tarasuje mi przejście a jest za ciężka, żeby ją ciagle przesuwać :!: ) zrobić to popakować Radioamatory w pudła po kompach i otaśmować skoczem, żeby się nie rozpadły.

Trudno... ostatnie dni Pompei... klamka zapadła i czasopisma poleciały tam, gdzie miały wylądować jeszcze przed napisaniem pierwszego postu w tym temacie :cry: