Propozycja nowego działu
Moderator: gsmok
-
- 250...374 postów
Propozycja nowego działu
Witam,
Na forum jest wszystko ładnie poukładane poza jednym ale - nie ma działu oscyloskopy. Powiedzie że jest mało tematów, ale chyba i tak byłby żywszy niż kącik audiofilski (ale niech zostanie bo też się przydaje).
Albo chociaż podział w Inne by się udało zrobić.
Co sądzicie o moim pomyśle ??
Na forum jest wszystko ładnie poukładane poza jednym ale - nie ma działu oscyloskopy. Powiedzie że jest mało tematów, ale chyba i tak byłby żywszy niż kącik audiofilski (ale niech zostanie bo też się przydaje).
Albo chociaż podział w Inne by się udało zrobić.
Co sądzicie o moim pomyśle ??
-
- 9375...12499 postów
Re: Propozycja nowego działu
może rozszeżmy propozycje na "przyrządy pomiarowe"...
-
- 250...374 postów
O super propozycja
Jestem ZA

Jestem ZA

-
- 3125...6249 postów
Witam
Wydaje mi się, że jesteśmy zbyt małym Forum aby mnożyć działy. Dojdzie do tego, że liczba działów będzie zbliżona do liczby poruszanych tematów
Powstanie nowego działu powinno się opierać na już istniejącej dużej liczbie tematów, które do niego pasują, a nie z potrzeby chwili, czyli utworzenia działu na podstawie samego pomysłu jego powstania.
Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.
Wydaje mi się, że jesteśmy zbyt małym Forum aby mnożyć działy. Dojdzie do tego, że liczba działów będzie zbliżona do liczby poruszanych tematów

Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- 1875...2499 postów
Są takie działy, które mają swoich zaprzysięgłych przeciwników
i które generują największy ruch w Koszu... Może warto rozważyć drobną reorganizację? Sprawdziłem tak na szybko i widać, że przyrządy pomiarowe wędrują albo do Wspomagania, albo do Inne. Nawet dla kilku podstawowych słów trochę by się tego uzbierało (poza działami Kupię/Sprzedam/Wymienię):
search.php?keywords=oscyloskop&terms=al ... mit=Szukaj
search.php?keywords=miernik&terms=all&a ... mit=Szukaj
search.php?keywords=generator&terms=all ... mit=Szukaj

search.php?keywords=generator&terms=all ... mit=Szukaj
Tomek
Czołem.
IMO dział "Przyrządy pomiarowe retro" - ewentualnie mógłby być. Pewnie byłby objętościowo skromny, ale i tak o całe niebo sensowniejszy niż kącik audiofilski albo głośnikowy. Jeżeli miała by to być mieszanka pomiarowych staroci i nowych opracowań, to lepiej niech zostaną tam, gdzie są teraz.
Może nawet lepiej "Przyrządy pomiarowe i laboratoryjne retro" - bez dyskusji załapią się wtedy laboratoryjne zasilacze czy dekady oporowe.
Pozdrawiam,
Jasiu
IMO dział "Przyrządy pomiarowe retro" - ewentualnie mógłby być. Pewnie byłby objętościowo skromny, ale i tak o całe niebo sensowniejszy niż kącik audiofilski albo głośnikowy. Jeżeli miała by to być mieszanka pomiarowych staroci i nowych opracowań, to lepiej niech zostaną tam, gdzie są teraz.
Może nawet lepiej "Przyrządy pomiarowe i laboratoryjne retro" - bez dyskusji załapią się wtedy laboratoryjne zasilacze czy dekady oporowe.
Pozdrawiam,
Jasiu
Ostatnio zmieniony ndz, 26 września 2010, 13:25 przez Jasiu, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 6250...9374 posty
Wywalić "Głośniki" (no jeden temat tam założyłem) lub inaczej zamienić na "Przyrządy pomiarowe" 

μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 6250...9374 posty
A może poszerzyć zakres działu "Wspomaganie układów lampowych" na
"Wspomaganie układów lampowych / Przyrządy pomiarowe" lub coś w tym stylu.
"Wspomaganie układów lampowych / Przyrządy pomiarowe" lub coś w tym stylu.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 3125...6249 postów
Albo po prostu do opisu działu:
"Układy półprzewodnikowe pełniące ważne funkcje pomocnicze w układach lampowych."
dodać po przecinku "przyrządy pomiarowe" i będzie to najmniejsza ingerencja w strukturę Forum. Z drugiej strony dalej nie będzie gdzie napisać o lampowym oscyloskopie...
"Układy półprzewodnikowe pełniące ważne funkcje pomocnicze w układach lampowych."
dodać po przecinku "przyrządy pomiarowe" i będzie to najmniejsza ingerencja w strukturę Forum. Z drugiej strony dalej nie będzie gdzie napisać o lampowym oscyloskopie...

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
-
- 9375...12499 postów
A może dział: "przyrządy pomiarowe i wyposażenie warsztatowe"? Np ja chciałbym kupić sobie zaciskarkę do złączek i nie mam pojęcia czego szukać. Nie bardzo jest dział w którym można by było się zapytać poza INNE.
-
- 625...1249 postów
"Stara elektronika w służbie warsztatu" ?Jasiu pisze: "Przyrządy pomiarowe retro"

Poszukuję 1R5T.
-
- 6250...9374 posty
-
- 375...499 postów
Ale już jest dział o radio, radiokomunikacja raczej się w nim zawiera. A o przyrządach pomiarowych dział by się przydał 

A wracając do tematu, moim zdaniem nie ma to na razie sensu. Po co dodatkowo rozbudowywać forum, skoro nawet poprawnie nie działa wyszukiwarka? Skoro już w takiej postaci jak teraz forum nie może normalnie funkcjonować (bo moim zdaniem forum bez wyszukiwarki jest niemalże bezużyteczne - jaki sens mają tematy, których nie można w normalny sposób znaleźć?), to tym bardziej nie będzie po powiększeniu.
Wyszukiwarka działa, ale jej działanie obejmuje skromny zakres, chyba kilku miesięcy, od ostatniej wizyty "generała".
Ale fakt, jest to uciążliwy brak, jak już coś namierzę to dodaję do obserwowanych wątków.
Ale fakt, jest to uciążliwy brak, jak już coś namierzę to dodaję do obserwowanych wątków.