Witam! Przerwa w obwodzie żarzenia w odbiorniku Tefag 200 GW na lampach z serii C. Pewnie nic takiego, bo po przewodach można dojść i tak zrobiłem: wszystko wydaje się być ok, ale żadna z lamp i żarówek się nie zapala. Połączenia pomiędzy lampami sprawdziłem, do dokładnej analizy pozostał zasilacz. Być może to kwestia doczyszczenia styków wyboru napięcia. Proszę o podpowiedź od czego zacząć.
Marconi pisze:Witam! Przerwa w obwodzie żarzenia w odbiorniku Tefag 200 GW na lampach z serii C. Pewnie nic takiego, bo po przewodach można dojść i tak zrobiłem: wszystko wydaje się być ok, ale żadna z lamp i żarówek się nie zapala. Połączenia pomiędzy lampami sprawdziłem, do dokładnej analizy pozostał zasilacz. Być może to kwestia doczyszczenia styków wyboru napięcia. Proszę o podpowiedź od czego zacząć.
Jeśli masz pewność że lampy są sprawne w 100% (żarzenie) i ciąg przewodów oraz ewentualnie opory redukcyjne (nie widzę schematu) są dobre wg. schematu to czyść podstawki, przełącznik napięć, wyłącznik zasilania itp. Ja mam Tefaga w wersji 200W (lampy serii A) ale układowo się chyba nie różnił.
Tam jest jakiś Urdox? Może on być nawalony chociaż wątpię
PS. Pożyczysz gałki boczne w celu skopiowania? Nic im nie będzie!