...a dokładnie z samochodu warszawa Mam takie ustrojstwo, razem z przetwornicą... Chciałbym to uruchomić, ale pojęcia nie mam jak to podłączyć. Ktoś może wie albo ma schemat czegoś takiego? Nie jest to polskie radio a rosyjskie. Załączam zdjęcia znalezione gdzieś na aukcji.
Pozdrowienia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pan Zbigniew Klimczak z Radomska kolekcjonuje odbiorniki samochodowe, ma on w swoich zbiorach taki odbiornik jak Twój - skontaktuj się z nim, on na pewno powie Ci o nim coś więcej.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
To jest radzieckie radio samochodowe A12 lub podobne. Mam tu u siebie też takie coś, ale bez gałek . Do zasilania tego cuda przewidziana była przetwornica wibratorowa. Pokażesz fotografię gniazda lub przewodów?
Nie mam teraz dostępu do zdjęć, ale postaram się we wtorek wrzucić. Okazało się, że radio jest podobne do tego ze zdjęcia, ale nie identyczne... Otóż ma tylko 2 przyciski. Reszta taka sama - przetwornica + skala, czy gałki. Gniazdko takie 4pin, z czego piny rozmieszczone na wierzchołkach trapezu. Radio raczej kompletne, na dniach planowane uruchomienie na zasilaczu labolatoryjnym. Nie mniej, w razie awarii, będzie troszkę działanie na ślepo.
"Простите пехоте, что так неразумна бывает она.
Всегда мы уходим, когда над Землею бушует весна.
И шагом неверным, по лестничке шаткой, спасения нет.
Лишь белые вербы, как белые сестры глядят тебе вслед."
Miałem właśnie wrzucać zdjęcie, ale że się już link pojawił to wiadomo A nie miałem jak wcześniej, bo miałem wypadek no i nie bardzo miałem głowę. Ale wczoraj uruchomiłem radio, nasmarowałem mechanizmy trochę i pod zasilacz. Radio gra, przetwornicy burczy/bzyczy Jedyny minus, że gra trochę cicho, mimo, że na 6P14P końcówka. Podejrzewam gdzieś kondensator jakiś nie teges, albo lut... Czy co sprawdzić/zrobić?