Pozdrawiam letnio

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Do tej pory praktycznie żadnych problemów. Płatność najwygodniej przez PayPal, przelewy zagraniczne idą dość długo i są drogie. Paczki z zagranicy czasami przychodzą po kilku dniach, a czasami po dwóch miesiącach.merk1 pisze:Jak w temacie , jakie macie doswiadczenia z zakupami na Ebay ? chodzi mi głównie o forme płatnosci ,i jak jest z rzetelnościa kontrachentów .Planuje pewne zakupy i chciałbym cos wiecej wiedziec na ten temat .
Pozdrawiam letnio
To rozwiązanie dla lubiących hazardmerk1 pisze:A przesłanie pieniedzy w liscie poleconym ? co Wy na to ? robi sie tak ? Jak kupuje na czeskim Aukro to przesyłam pieniadze w liscie poleconym i nigdy nie miałem problemu .
Może są u nich jakieś komplikacje przy wypłacaniu gotówki. Tak jak i u nas swego czasu było, gdy uruchomili polską wersję PayPala początkowo dość długo praktycznie w ogóle nie można było wypłacać pieniędzy, a gdy już wprowadzili taką opcję, przez dość długi czas procedura weryfikacji danych do wypłaty trwała kilka tygodni. Na dodatek prowizja wtedy była zabójcza.nxn68 pisze: Niemców ciężko przekonać do PayPal, nie wiem dlaczego. Przeważnie żadają przelewu bankowego co trochę kosztuje i czasami transakcja traci sens.
Eee tam kosztuje, przelew SEPA (w euro) w mBanku kosztuje 5zł (w innych bankach pewnie tak samo), idzie 2-3 dni robocze.nxn68 pisze: Przeważnie żadają przelewu bankowego co trochę kosztuje i czasami transakcja traci sens.
Jest jeszcze "przesyłka listowa z zadeklarowaną wartością", niestety 2-3 krotnie droższa niż polecony, ale obchodzą się z nimi ostrożniej niż z poleconymi.tszczesn pisze:To rozwiązanie dla lubiących hazardmerk1 pisze:A przesłanie pieniedzy w liscie poleconym ? co Wy na to ? robi sie tak ? Jak kupuje na czeskim Aukro to przesyłam pieniadze w liscie poleconym i nigdy nie miałem problemu .
Analogicznie nie każdy ma konto w PKO BP i musi tyle przepłacaćnxn68 pisze:
Nie każdy ma konto w mBanku lub nie ma zamiaru go zakładać. Przelewy do Niemiec z PKO BP kosztowały mnie w tamtym roku 60-80 zł za przelew. Fakt, że było szybko nawet tylko parę godzin.