Dobry odbiór

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Dobry odbiór

Post autor: tszczesn »

Kupiłem sobie ostatnio nowe mieszkanie w Otwocku (to jest jeden z powodów mojej ostatnio bardzo słabej aktywności na forum). Oczywiście nie byłbym sobą gdybym od razu nie zawiózł tam jakiegoś radia ;)

Testy przeprowadzone na odbiorniku Philips 4-38U pokazały w dzień (ok 13.00) na długi pięć stacji z czego cztery spokojnie słuchalne (PR1, Pepiki, Ruskie i Niemcy). Na średnich nic, ale to taka pora dnia, a antena słaba (kilka metrów drutu w pomieszczeniu). Choć z początku myślałem, że radio się zepsuło, bo na średnich była CISZA. A to po prostu brak zakłóceń :) Coś czuję, że mnie dużo wieczorów przy odbiorniku czeka...
painlust
9375...12499 postów
9375...12499 postów

Re: Dobry odbiór

Post autor: painlust »

Małe OT: Mój kumpel właśnie chce się z Otwocka wyprowadzić tylko domu nie może sprzedać :)
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

painlust pisze:Małe OT: Mój kumpel właśnie chce się z Otwocka wyprowadzić tylko domu nie może sprzedać :)
No, moje mieszkanko też czekało na mnie podobno 1.5 roku :)
TELEWIZOREK52
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: TELEWIZOREK52 »

A parapetówa już była?
Gratuluję i pozdrawiam.
Alek

Post autor: Alek »

OT cd- Poczekaj Heniu ćwierć wieku, to się Jabłonnę uzbroi... :D . Odbiór tam powinien być też całkiem niezły.
A co do cen nieruchomości to trzeba przyznać, że są chore.
Awatar użytkownika
Ukaniu
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Ukaniu »

tszczesn pisze:e Choć z początku myślałem, że radio się zepsuło, bo na średnich była CISZA. A to po prostu brak zakłóceń :) Coś czuję, że mnie dużo wieczorów przy odbiorniku czeka...
Bloki z wielkiej płyty ocieplane styropianem i stalową siatką były dobrymi klatkami Faradaya. W starszym i nowszym budownictwie ściany są z cegły a ocieplenie na siatce syntetycznej nie izoluje pola w.cz. To oczywiste :-) no i sąsiedztwo, ilość sprzętu elektronicznego to pewnie inna sprawa.
Gratuluję zakupu!
cirrostrato pisze: Maciupkie OT: szukam bez pośpiechu działki ze względnie niezłym dojazdem (kiedyś wnuki do szkoły będą chciały..) i jakimś uzbrojeniem, ceny takie, że chałupy nowe na 600m działkach w stanie deweloperskim (wolnostojące, nie szeregowce) praktycznie taniej wychodzą, dziwne.
Zalezy gdzie się szuka w rejonach bliskiego Kampinosu jak się nie wyjmie 1000zł/m2 ziemi to prawie nie ma co kupić. I te działki się sprzedają nieźle!
Ja kupiłem areały koło Grodziska - tam gdzie ceny normalnieją.
A co by się stało gdyby rdzeń zastąpić drewnem?
Nic! - zupełnie? - tak! gdyby uzwojenie zastąpić sznurkiem!
ŁDŁ Elektronika http://www.ldl-elektronika.pl