Giełdy i "schaberplatze" w Polsce

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Giełdy i "schaberplatze" w Polsce

Post autor: Marcus »

No właśnie, jak w temacie. Proponuję wpisywać lokalizacje, ewentualne adresy miejsc, gdzie można zaopatrzyć sie w demobilowe skarby.
Na Śląsku znam tylko giełdę w Milowicach i w pierwszą sobotę miesiaca jest targ staroci w Bytomiu, są ludzie z całej Polski ale dominują militaria II Wojny Światowej i inne przedwojenne starocie. Podobno w Gliwicach też coś takiego się odbywa...
pozdrawiam
Marcus
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

W Łodzi mamy oczywiście ŁKS ale poza tym rynek na Górniaku i Dolny Bałucki Rynek, gdzie szczególnie warto odwiedzić stronę wschodnią, o której mało kto wie (thx brener2 za zwrócenie mi na nią uwagi) a gdzie dzieje się najwięcej. Widziałem tam w tę sobotę radio Stolica za 30zł (ponoć miało niestety korniki), składy lamp (głównie telewizyjnych :)), wtyków głośnikowych DIN i diod prostowniczych Unitry. Jednym słowem dla mnie szok (tego miejsca jeszcze bowiem nie znałem)- DUŻO więcej niż na "zachodnim" Bałuckim!
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

Panowie aby wasze informacje miały rzeczywista wartość
dobrze byłoby podać n.p. czym i jak dojechać ,w jakich godzinach i dniach
jest czynna. Mi osobiście n.p. niewiele mówi giełda w Milowicach czy targ staroci w Bytomiu. Dla miejscowych może to oczywiste ale dla ludzi
z prowincji (jak ja) niekoniecznie
Marcus
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: Marcus »

Zamierzeniem było niejako "ujawnienie" miejsc, gdzie można zdobyć elementy czy sprzęt a może i porozmawieć z ludźmi o podobnych zainteresowanich.
Chodzi o to, aby nie było konieczne jeżdzić np. ze Śląska do Warszawy na wolumen.
Jeżeli chodzi o dojazdi etc. to jeżeli ktoś czyta te słowa to znaczy, że ma dostęp do internetu a więc nic prostszego jak poświęcić 5min i ustalić sobie plan dojazdu itp. Różne osoby poruszają sie różnymi środkami transportu a więc nie sposób ogarnąć i opisać wszystki możliwości jak PKP, PKS, MKP plan miasta czy sieć dróg.
Ponadto jest możliwość zapytać autora opisującego dane miejsce o takie szczegóły.
pozdrawiam
Marcus
staszeks
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: staszeks »

Narazie nie miałem potrzeby dojazdu.
Jezeli o giełdzie w Milowicach słyszałem to o targu staroci w Bytomiu nie.
Dlatego chetnie dowiedziałbym się czegoś wiecej.
Załóż że znajdzie się setka zainteresowanych i kazdy zacznie do ciebie wypisywać posty z zapytaniami.
przyznaję nie próbowałem googlować (nie mam potrzeby)
Musze powiedziec,ze wasza inicjatywa "skatalogowania" jest dobra,
to będzie świetna jeżeli po zajrzeniu do takiego katalogu nie będe musiał
więcej nikogo o nic pytać albo googlowac.