Transformatort za grosik
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 100...124 posty
Transformatort za grosik
Dzieś w Opolu w dawnym a zuricie na ul Debois kupilem kilka dlawilow DFSM-5 i transfoematorów TG2-51 (jest ich wystawione całe pudło) za 1 złotowke i z pocałowamiem reki. Czy ktos na moze parametry tych okazów?
Sebba
-
- 125...249 postów
-
- 500...624 posty
Też jestem z Opola.
Sklep jest na skrzyżowaniu ulic 1-go Maja i dubois. Nazwa phu ZURT, jeśli mnie pamięć nie myli. 3 minuty marszu od dworca PKP i PKS. Często organizują wyprzedaż staroci ale najlepsze czasy już minęły.
Dwa lata temu wyrwałem karton nowiutkich pentod mocy produkcji ZSRR i kilka EBL 21 też nowych. Za grosze oczywiście.
Sklep jest na skrzyżowaniu ulic 1-go Maja i dubois. Nazwa phu ZURT, jeśli mnie pamięć nie myli. 3 minuty marszu od dworca PKP i PKS. Często organizują wyprzedaż staroci ale najlepsze czasy już minęły.
Dwa lata temu wyrwałem karton nowiutkich pentod mocy produkcji ZSRR i kilka EBL 21 też nowych. Za grosze oczywiście.

-
- 2500...3124 posty
Ja osobiście mam podobne doświadczenia. Znalazłem w Łodzi na ul. Tuwima niedaleko Kilińskiego (po "wschodniej" stronie) serwis RTV... Facio miał istne NIEBO! Lampy radiowe w pudełkach, trafa, potencjometry, mierniki itp.- jednym słowem: MASĘ NOSów! Kupiłem u niego trafo TG2,5-1-666 nieużywane za 5zł. Mam bowiem drugie takie- sklecę sobie kiedyś wzmacniacz stereo z obsadą po dwie EL84, jedna ECC83 na kanał- a poza tym EM83 jako magiczne oczko. Inna sprawa, że mam na rtazie do dokończenia tę moją radiowęzłową kobyłę (założyć nową łączówkę trzeba- wczoraj wszystkie elementy do niej lutowałem) i wzmacniacz gitarowy (na początku był chaos, później stopień mocy na dwóch 6П6C, a preamp to będzie kiedyś kiedyś... wyjdzie niezłe combo z tego
)

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 125...249 postów
-
- 500...624 posty
Może nie trafił tam gdzie trzeba?
W sklepie na stałe jest wystawiony regał z różnościami, potencjometry, głowice do szpulaków, dławiki, stare trafopowielacze itp, ciągle coś nowego, ostatnio kupiłem wskaźniki wychyłowe po 4 zł.
Na lampy nie zwracałem dawno uwagi ale były w sprzedaży normalnej oraz całymi pudełkami na wyprzedaży, niestety jakiś czas temu.
Warto popytać pracowników, bo śmiem podejrzewać że na zapleczu jest jeszcze sporo ciekawostek.
W sklepie na stałe jest wystawiony regał z różnościami, potencjometry, głowice do szpulaków, dławiki, stare trafopowielacze itp, ciągle coś nowego, ostatnio kupiłem wskaźniki wychyłowe po 4 zł.
Na lampy nie zwracałem dawno uwagi ale były w sprzedaży normalnej oraz całymi pudełkami na wyprzedaży, niestety jakiś czas temu.
Warto popytać pracowników, bo śmiem podejrzewać że na zapleczu jest jeszcze sporo ciekawostek.