Wszystko od początku ..
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Wszystko od początku ..
Panowie skąd macie taką wiedzę na temat lamp ? Jestem mocnym praktykiem i tak jestem najlepszy w klasie jesli chodzi o budowanie róznych układów, lecz jak przeglądam rózne fora moja wiedza jest wielkości kropki jak to jest ?
-
- 3125...6249 postów
Re: Wszystko od początku ..
Niektórzy wcale nie mają wiedzy, ale potrafią na forum sprawić wrażenie, że wiedza ich jest ogromna. 

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 9375...12499 postów
Musisz zaraz wpominac o mnie? 

-
- 3125...6249 postów
Akurat pisałem o sobie, ale jeśli też się możesz pod tym podpisać, to już jest nas dwóch. 

Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 500...624 posty
Nie lubie udawania , elektronik albo wie albo nie 

-
- 625...1249 postów
Myślę, że zastosowanie ściśle dwuwartościowej logiki jest tu mocno na wyrost. Bardziej by pasowała logika rozmyta. A potem pozostaje kwestia kto jest jak bardzo rozmyty
.
A co do czerpania wiedzy - moja pochodzi głównie z tego forum, internetu oraz własnych doświadczeń, dociekań, wyciągania wniosków i ogólnego używania głowy. Mimo wszystko podpisuję się ręcami i nogami pod tym co napisał Marvel z tym, że sprawiam gorsze wrażenie

A co do czerpania wiedzy - moja pochodzi głównie z tego forum, internetu oraz własnych doświadczeń, dociekań, wyciągania wniosków i ogólnego używania głowy. Mimo wszystko podpisuję się ręcami i nogami pod tym co napisał Marvel z tym, że sprawiam gorsze wrażenie

Pozdrawiam
Sebastian
Jestem tylko amatorem, który może się mylić.
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
Sebastian
Uroczyście obiecuje, że będę dawał rezystor antyparazytowy na każdą siatkę i bramkę.
-
- 500...624 posty
Z praktyk wiem, że kazdy elektronik musi mieć swój cmentarzyk, ale żeby był nie za duży 

-
- 625...1249 postów
Z racji specyfiki urządzeń lampowych i napięć w nich panujących określenie "cmentarzyk" nie jest najszczęśliwsze... 

Pozdrawiam
Sebastian
Sebastian
-
- 500...624 posty
No cóż ale prawdziwe 

-
- 625...1249 postów
No, w absolutnej ostateczności można sięgnąć do literatury lub czasopism z epoki. Wiem, brzmi to strasznie ale bez podstaw będziesz błądził po omacku. Na początek zajrzyj do roczników polskiego miesięcznika Radio z lat 46/50. były tam publikowane bardzo dobre cykle artykułów edukacyjnych. Dobra wiadomość, te roczniki są osiągalne w wersji elektronicznej. Niewielkie grono kolegów z Triody tworzy cyfrowe archiwum tych roczników. Są też dostępne skany klasyki książkowej (gdzieś na Forum jest wydzielona zakładka z tytułami).
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
- 500...624 posty
Bo sie tak wam przyglądam kurcze co wy za cuda tworzycie 

-
- 250...374 postów
Jest masa stron o tematyce lampowej - niestety trzeba tutaj zrobić selekcje, bo czasami można trafić na głupoty...
Ja polecam książki i konsultacje ze specjalistami - ludzie którzy wiele lat siedzą w lampach potrafią czasem w kilka minut rozjaśnić naprawdę wiele tematów

Ja polecam książki i konsultacje ze specjalistami - ludzie którzy wiele lat siedzą w lampach potrafią czasem w kilka minut rozjaśnić naprawdę wiele tematów

"Carbon anodes produce more watts per dollar!"
-
- 500...624 posty
Wiem wiem chociaz mnie to cieszy że ja jako jedyny z klasy np umiem sprawdzić tranzystor nie tylko ( betą ) i wiele wiele wiele więcej chociaz do elektronika teraz przychodzi się jak do zwyczajnej szkoły
-
- 375...499 postów
W innym wątku są informacje o książkach autorstwa naszych forumowiczów, myślę że warto się z nimi zapoznać.biohack pisze:Wiem wiem chociaz mnie to cieszy że ja jako jedyny z klasy np umiem sprawdzić tranzystor nie tylko ( betą ) i wiele wiele wiele więcej chociaz do elektronika teraz przychodzi się jak do zwyczajnej szkoły
NOBODY expects the Spanish Inquisition!
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
https://www.flickr.com/photos/qdlaczian/
-
- 375...499 postów
Skąd ta wiedza? Niektórzy z użytkowników to już właśnie dojrzali panowie są co to dzieci dorosłe mają i z nie jednego pieca (także gitarowegobiohack pisze:Panowie skąd macie taką wiedzę na temat lamp ? Jestem mocnym praktykiem i tak jestem najlepszy w klasie jesli chodzi o budowanie róznych układów, lecz jak przeglądam rózne fora moja wiedza jest wielkości kropki jak to jest ?

Młodsi userzy bakcyla połknęli i szybko się uczą. Ot, cała filozofia

µ Ω ± ÷ Π φ × Δ Θ Λ « » ≤ ≥
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡
Σ Φ Ψ α β η
λ ω κ ² ³ ½ ¼ ¾ π
§ ° Γ √ ∞ ∫ ≈ ≠ ≡