Schemat z Cariatone
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
Schemat z Cariatone
Witam mam pytanie do doświadczonych kolegów:czy ktoś robił może wzmacniacz na podstawie tego layoutu z załącznika ???.Czy mogli by koledzy ocenić poprawność tego schematu[layoutu],czy ma może ktoś schemat montażowy dokładnie tego wzmacniacza do którego jest ten layout z załącznika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- 3125...6249 postów
Re: Schemat z Cariatone
Schemat dokładnie tego ma tylko Ceriatone, ale nie udostępnia, z tego, co wiem. Natomiast nazwa sugeruje, że powinien to być HIWATT DR-103:
http://schematicheaven.com/newamps/hiwa ... _dr103.pdf
http://schematicheaven.com/newamps/hiwa ... _dr103.pdf
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
-
- 75...99 postów
Witam i dziękuję za odpowiedż ,wiem że to jest layout hiwatta i mam wszystkie możliwe schematy dotyczące hiwatta. Chodzi mi konkretnie oto czy z tego layoutu można zbudować poprawnie działający wzmacniacz i czy wszystkie połączenia są poprowadzone prawidłowo i bez błędów.Marvell czy mógłbyś pomóc mi i sprawdzić ten layout[i ewentualnie zaznaczyć błędy jeśli są] bo nie jestem pewny a fajnie tu
rozwiązano pomiar i ustawianie biasu.Za wszelką pomoc z góry dziękuję
rozwiązano pomiar i ustawianie biasu.Za wszelką pomoc z góry dziękuję
-
- 6250...9374 posty
A polutujesz sam, czy też ma to ktoś zrobić za ciebie? Sorry Gregory, ale mając cały gotowy layout można zrysować schemat, tylko to wymaga chęci i poświęcenia trochę czasu... Lepiej znaleźć frajera, który to zrobi, nie?
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 75...99 postów
Witam mi nie chodzi oto żeby ktoś mi rysował schemat z tego layoutu ????,prosiłem tylko o sprawdzenie czy jest poprawny[czytałem że schematy z cariatone potrafią zawierać błędy] , porównywałem go ze schematem hiwatta -DR103 i moim zdaniem są różnice.Na tym layoucie jest inaczej podłączone napięcie anodowe ale mogę się mylić i dlatego prosiłem o pomoc i sprawdzenie layoutu .Nie mam też aż tak dużego doświadczenia w lampach i dlatego proszę o pomoc.Co do lutowania to radzę sobie z tym nie najgorzej,i na pewno z tym dam sobie radę.