Schaberplatz 8.01.2005

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Schaberplatz 8.01.2005

Post autor: Vault_Dweller »

Pierwszy raz w tym roku na ŁKSie... Sprzedawcy radzieckich lamp (1) nie było, więc w zasadzie tylko "w rogu" udało mi się zrobić zakupy. Nieduże- podstawka nowal z ekranem, wychyłowiec do kompresora/ limitera. Poza tym kupiłem 0,5m przewodu w izolacji silikonowej (5 zeta za metr ale kabel naprawdę dobry! pójdzie na katodę 6Д22C co robi w obwodzie standby preampa) i cztery diody BY299 (1000V/2A) do prostownika zasilacza anodowego końcówki mocy. Teraz to można przerabiać wzmacniacz! :D

BTW. Facet stojący obok (1) miał parę lamp Nixie podobnych do LC513 tylko że z czerwonym filtrem i z podstawkami (bardzo elegancko wylutowane!)
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Witam

Ja kupiłem 2 sztuki E180F.Na zapas,może się kiedyś przydadzą.Oczywiście facet obok miał "elektrolity" o dużych pojemnościach i na duże napięcia,ale tylko sobie je obejrzałem bo ceny u niego potrafią się podnosić nawet o kilkaset procent. Pan Roman (od rosyjskich lamp) będzie za tydzień.Od wejścia Polski do UE jest teraz co drugi tydzień na schaberplatzu.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Vault_Dweller
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Vault_Dweller »

Za tydzień będzie? Dobrze wiedzieć. Mam u niego do kupienia parę 6N2P-EW, na które poluję od października bez skutku bo sprzedawcy nie ma :D
Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
OTLamp

Post autor: OTLamp »

Vault_Dweller pisze:Za tydzień będzie? Dobrze wiedzieć. Mam u niego do kupienia parę 6N2P-EW, na które poluję od października bez skutku bo sprzedawcy nie ma :D
Tak przynajmniej mówił jeszcze w zeszłym roku,przed swiętami.Myslę,że dlatego go nie było w tym tygodniu bo pojechał po towar :D .

Pozdrawiam
kk84

Post autor: kk84 »

Witam.

Niech tylko pana Romka spróbuje nie być ! :). Vault co sądzisz o tym by ze mną i OTLamp`em skoczyć na schaberplatz na momencik ?.
Więcej szczegółów w okolicach poniedziałek - wtorek.