Mocowania transformatorów głośnikowych
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 75...99 postów
Mocowania transformatorów głośnikowych
Witam
Chciałem zapytać czy są dostępne w jakimś sklepie mocowania do transformatorów głośnikowych ponieważ kupiłem dwa ale zostały mi one sprzedane bez mocowań u Pana Ogonowskiego są ale za małe nie chodzi mi o ich estetykę bo i tak zamierzam dać transformatory w kubkach.
Wymiary rdzenia to około 87x105x55
Chciałem zapytać czy są dostępne w jakimś sklepie mocowania do transformatorów głośnikowych ponieważ kupiłem dwa ale zostały mi one sprzedane bez mocowań u Pana Ogonowskiego są ale za małe nie chodzi mi o ich estetykę bo i tak zamierzam dać transformatory w kubkach.
Wymiary rdzenia to około 87x105x55
Mylić się jest rzeczą ludzką a trwać w błędzie głupotą.
Re: Mocowania transformatorów głośnikowych
Widzisz są problemy z tym żeby kupić takie mocowania bo nikt w Polsce takich nie robi z tego co zrozumiałem masz trafa na kształtce ei105 co rodzi dużo problemów bo to kształtka typowa w europie zachodniej w Polsce nie koniecznie wiem że Marvel kupił kiedyś w hong-kongu takie obudowy może jego zapytaj przy okazji nie myślałeś kiedyś o stosowaniu interpunkcji i pisania postów w więcej niż 1 zdaniu?
http://www.pajacyk.pl/index.php
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
--
Wszelkie pytania o proszę kierować na kacper@selenoid.pl
--
Pozdrawiam, Kacper
Nie w Hong Kongu, tylko w Kuala Lumpur.
I w sumie nie na sprzedaż. Ale jeśli ktoś bardzo potrzebuje...

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 75...99 postów
Bardzo bo kupiłem dwa takie trafka głośnikowe do 6S33S i raczej nigdzie nie znajdę tych mocowań a już 80% części potrzebnych do wzmacniacza już mam.... zamierzam zrobić wzmacniacz 2x15W na 6S33S i 6PS1
Może kontakt na PW ?
Może kontakt na PW ?
Pokaż najpierw zdjęcie karkasu z wyprowadzeniami. Może być tak, że moje obudowy i tak Ci nie podejdą...
http://amptone.pl/product/Oslona_EI105_0400-702#
Są, ale same dekle bez nóżek:traxman pisze:Nie ma w amptone?
http://amptone.pl/product/Oslona_EI105_0400-702#
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 75...99 postów
Nie mam pod ręką aparatu zrobię jutro ale zdjęcie podobne znalazłem w sieci tyko ja niemam tych łapek do mocowania
- Załączniki
-
- EI105-a.gif (27.44 KiB) Przejrzano 879 razy
Nie chodzi mi o foto rdzenia, tylko karkasu. W każdym razie wg. mnie powinieneś szukać samych nóżek, jeśli trafa i tak mają być zabudowane. Bo moje dekle nie bardzo pasują do karkasów z wyprowadzeniami na łączówkach.
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
-
- 75...99 postów
Czyli pozostaje ebay lub ręczna robota 

- Piotr
- moderator
- Kontakt:
A nie lepiej ustawić elementy tak, żeby TG mogły sobie leżeć? Wtedy można je przykręcić do chassis śrubami ściskającymi rdzeń, np. tak jak tu:
download/file.php?id=3285&mode=view
download/file.php?id=3285&mode=view
-
- 75...99 postów
Pomysł świetny ale boję się o transformator czy gdy skręcę i rozkręcę rdzeń to nie poluzują się mi się blachy
P.S właśnie mam dokładnie tak zbudowany transformator jak na zdjęciu
Małe sprostowani znalazłem link do aukcji gdzie kupiłem transformator ale jednak sprzedający mnie troche wykiwał bo na zdjęciu są mocowania
http://www.allegro.pl/item838394597_tra ... ml#gallery
P.S właśnie mam dokładnie tak zbudowany transformator jak na zdjęciu
Małe sprostowani znalazłem link do aukcji gdzie kupiłem transformator ale jednak sprzedający mnie troche wykiwał bo na zdjęciu są mocowania
http://www.allegro.pl/item838394597_tra ... ml#gallery
-
- 125...249 postów
- Kontakt:
Jak nie będziesz nimi rzucał to się nic nie poluzuje.
A nie masz możliwości zrobienia sobie takich właśnie mocowań jak na zdjęciu z aukcji? Z płaskownika jakiegoś, nawet z aluminium, skoro będzie schowane pod kubkiem to nie ma się co martwić o estetykę.
Nawet kawałek profila pociąć na kawałki i do czterech śrub przykręcić.
Ja kiedyś w sklepie z artykułami metalowymi kupowałem po 30 czy 40 groszy gotowe blaszki zagięte pod kątem prostym z gotowymi otworami z blachy 1mm. Trzeba było jedynie lekko wypiłować jeden otwór żeby transformator nie wisiał w powietrzu tylko opierał się rdzeniem o chassis.
A nie masz możliwości zrobienia sobie takich właśnie mocowań jak na zdjęciu z aukcji? Z płaskownika jakiegoś, nawet z aluminium, skoro będzie schowane pod kubkiem to nie ma się co martwić o estetykę.
Nawet kawałek profila pociąć na kawałki i do czterech śrub przykręcić.
Ja kiedyś w sklepie z artykułami metalowymi kupowałem po 30 czy 40 groszy gotowe blaszki zagięte pod kątem prostym z gotowymi otworami z blachy 1mm. Trzeba było jedynie lekko wypiłować jeden otwór żeby transformator nie wisiał w powietrzu tylko opierał się rdzeniem o chassis.
Witam !
Tak, jak mówi nerwus, zrób, nie martw się o skręcenie traf, te EI można bardzo mocno skręcić i opukać młotkiem (drewnianym !),
ale i tak trafa głośnikowe grają dopiero przy wyższych poziomach, a wtedy ich nie słychać w hałasie (przepraszam, kojącej muzyce) produkowanym przez głośniki.
Gorzej z sieciowymi, te MUSZĄ być cichutkie, dlatego nie polecam rozbierania i przewijania traf sieciowych na rdzeniach RZC, rzadko udaje się ściągnąć rdzeń , aby nie buczał, ponieważ sklejone blaszki rozwarstwiają się i buczo.
pzdr
P.S. Napisałem wyżej, że sieciowe muszą być cichutkie, ale to nie do końca prawda, tak musi być u mnie, gdzie cały sprzęt stoi blisko lewego ucha i wszelkie brumy
mechaniczne dobrze słychać, ale na takim Audio Show , n.p. wszystko stoi daleko i nie słychać.
Ciekawe, pewna myśl mi się tu nasuwa, co do wystaw, ale o tem,potem.
Tak, jak mówi nerwus, zrób, nie martw się o skręcenie traf, te EI można bardzo mocno skręcić i opukać młotkiem (drewnianym !),
ale i tak trafa głośnikowe grają dopiero przy wyższych poziomach, a wtedy ich nie słychać w hałasie (przepraszam, kojącej muzyce) produkowanym przez głośniki.
Gorzej z sieciowymi, te MUSZĄ być cichutkie, dlatego nie polecam rozbierania i przewijania traf sieciowych na rdzeniach RZC, rzadko udaje się ściągnąć rdzeń , aby nie buczał, ponieważ sklejone blaszki rozwarstwiają się i buczo.
pzdr
P.S. Napisałem wyżej, że sieciowe muszą być cichutkie, ale to nie do końca prawda, tak musi być u mnie, gdzie cały sprzęt stoi blisko lewego ucha i wszelkie brumy
mechaniczne dobrze słychać, ale na takim Audio Show , n.p. wszystko stoi daleko i nie słychać.
Ciekawe, pewna myśl mi się tu nasuwa, co do wystaw, ale o tem,potem.
buczom sie pisze, buczom albo brzenczom.pasio pisze: ...ponieważ sklejone blaszki rozwarstwiają się i buczo.
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Pewien jestes?grzebak pisze:buczom sie pisze, buczom albo brzenczom.

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com