śruby 2.5mm
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- jethrotull
- 3125...6249 postów
śruby 2.5mm
Witam,
można gdzieś dostać śruby ocynkowane 2.5mm? Podstawek noval z amptone nie da się przymocować śrubami 3mm, za małe przetłoczenia w obejmach, główka i nakrętka śruby się nie mieszczą. W ogóle te podstawki to straszny szmelc jak na swoją cenę, delikatne że gną się w palcach.
można gdzieś dostać śruby ocynkowane 2.5mm? Podstawek noval z amptone nie da się przymocować śrubami 3mm, za małe przetłoczenia w obejmach, główka i nakrętka śruby się nie mieszczą. W ogóle te podstawki to straszny szmelc jak na swoją cenę, delikatne że gną się w palcach.
Re: śruby 2.5mm
Które to? A nie jest to przypadkiem otwór pod wkręt do blachy lub nit?
One się w pierwszej chwili nie mieszczą, ale przy delikatnym dokręceniu ładnie się wszystko układa. A nakrętka fajnie się blokuje o bok podstawki i nie obraca. Tak ma być.
Rozumiem, że nową szaskę obsadzasz elementami? Może jakieś foto albo nowy wątek z relacją z budowy?
Rozumiem, że nową szaskę obsadzasz elementami? Może jakieś foto albo nowy wątek z relacją z budowy?

Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
marvelamps.com
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Tak, na pewno wątek zrobię jak naładuję baterie od aparatu.
Więc mówisz, że przykręcasz je normalnymi śrubami M3? Ja próbowałem długo, pomagając sobie dużą ilością brzydkich wyrazów i nic. Dodam, że dotychczas używałem zwykłych polskich podstawek i one się zachowywały tak jak Ty piszesz, nie było z nimi problemu.
Przynitować nawet by się dało po ścięciu łba nitu z jednej strony, ale nie ma jak dojść nitownicą
Więc mówisz, że przykręcasz je normalnymi śrubami M3? Ja próbowałem długo, pomagając sobie dużą ilością brzydkich wyrazów i nic. Dodam, że dotychczas używałem zwykłych polskich podstawek i one się zachowywały tak jak Ty piszesz, nie było z nimi problemu.
Przynitować nawet by się dało po ścięciu łba nitu z jednej strony, ale nie ma jak dojść nitownicą

U mnie to wychodzi jak w załączniku. A Jethrotull możesz jeszcze spróbować obejmy podstawek dać od wewnątrz chassis. Może to pomoże...
Pozdr, Marcin
marvelamps.com
marvelamps.com
- Tomasz Gumny
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
Można, ale w Poznaniu (WOMAKO ul. Przemysłowa 41).jethrotull pisze:można gdzieś dostać śruby ocynkowane 2.5mm?

Tomek
- jethrotull
- 3125...6249 postów
Ja nie płaczę, wyrażam tylko swoją irytację tym faktem 
Zmieniłem łby walcowe na stożkowe i jakoś weszło, ale strasznie się namordowałem.

Zmieniłem łby walcowe na stożkowe i jakoś weszło, ale strasznie się namordowałem.