Czy warto?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Czy warto?
Postanowiłem założyć taki temat, bo mam pewien dylemat a i może inni będą sie tu wypowiadać.
Otóż mogę mieć za 15 zł + 18 zł wysyłka, telewizor Neptun 150. Chyba wiecie jak taki wygląda. Nie wiem czy go brać czy nie grać, kineskop mam zapasowy jak coś, nawet dwa więc gdyby PP go potłukła (odpukać taką ewentualność) to mam na wymianę. Oczywiście sprzedawca zapewnia że jest sprawny. Brać czy nie?
Otóż mogę mieć za 15 zł + 18 zł wysyłka, telewizor Neptun 150. Chyba wiecie jak taki wygląda. Nie wiem czy go brać czy nie grać, kineskop mam zapasowy jak coś, nawet dwa więc gdyby PP go potłukła (odpukać taką ewentualność) to mam na wymianę. Oczywiście sprzedawca zapewnia że jest sprawny. Brać czy nie?
-
- 625...1249 postów
Re: Czy warto?
Jak jeszcze takiego nie masz, to ostatecznie możesz wziąć.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW
Pozdrawiam!
-
- 125...249 postów
Łatwo dostępny TV 
Czesto stosowany przy starych komputerkach... Atrari.....

-
- 6250...9374 posty
Telewizor zwykły z najzwyklejszych, żadnych wodotrysków ale odbiera nawet dobrze jak na swoje lata. Warto się przyjrzeć kondensatorom elektrolitycznym w okolicach p.cz. Często się zdarza że TV nie może "zaskoczyć" na danym kanale a te kondy są tego powodem.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- 6250...9374 posty
Na elektrośmieciach trafiają się klasyczne zielone monitory na bazie Veli i Neptuna,stan prawie zawsze idealny.Z litości biorę...stryker pisze:Łatwo dostępny TV
Ja też bym brał gdyby były za darmo
Mam pytanie co do tych monitorów. One miały kolorowy kineskop? Słyszałem że tak ale chcę się upewnić. Moja mama miała kiedyś Naptuna 150 E który miał 6 programów i programowało się osobnymi pokrętełkami, nie tak jak w tej Veli co kupiłem
Pamiętam że można było tam podłączyć jakieś urządzenie... stary magnetowid był pod niego podłączony i oglądałem filmy na kanale 6 z tego magnetowidu
potem miałem atari tylko nie miałem do niego nic kompletnie... to był tylko podlączony i sobie tylko pisałem 

-
- 6250...9374 posty
To źle słyszałeś,do Atari kolorowe to zupełnie inna bajka,na elektrośmieciach nie spotykane.dominik9419 pisze:Ja też bym brał gdyby były za darmoMam pytanie co do tych monitorów. One miały kolorowy kineskop? Słyszałem że tak ale chcę się upewnić.
Była wersja z zielonym luminoforem, typowo jako monitor komputerowy, miałem takie na pracowni komputerowej w podstawówce..
A czy to prawda, że Neptun 163 był kolorowy? Jeśli nie to czym się różnił od 150tki ?
-
- 3125...6249 postów
Mój tata przywiózł z placu rozbiórkowego monitor komputerowy z identycznym zielonym ekranem. Przerobiłem go na monitor telewizyjny.traxman pisze:Była wersja z zielonym luminoforem, typowo jako monitor komputerowy, miałem takie na pracowni komputerowej w podstawówce..
Ratujmy stare tranzystory!