linka skali o.r. AMATI
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
linka skali o.r. AMATI
Witam;
Mam prośbę; Potrzebuję schemat prowadzenia linki skali do o.r. Amati prod dawnego nrdówka. Ma może ktoś coś takiego? albo całą serwisówkę tam też to powinno być. Z góry dzięki. pozdrawiam tomek
Mam prośbę; Potrzebuję schemat prowadzenia linki skali do o.r. Amati prod dawnego nrdówka. Ma może ktoś coś takiego? albo całą serwisówkę tam też to powinno być. Z góry dzięki. pozdrawiam tomek
Re: linka skali o.r. AMATI
Naprawdę nikt z Was nie ma tego?? przesiedziałem przy necie ze 4 godziny i bez rezultatu. A juz tylko tej linki do pełni szczęścia brakuje
- Koleszek
- 125...249 postów
- Kontakt:
Wrócę do domu, to poszperam w literaturze...
- Koleszek
- 125...249 postów
- Kontakt:
Niestety, nie znalazłem...
dzięki za chęci, w takim razie szukam dalej
Pogadaj z Marconim.Ja wyjeżdżam i nie będzie mnie w necie miesiąc.Jakbyś miał problemy to pomogę ale po powrocie.
Poszukuję ;
a.tylnej i dolnej ścianki
b.głosników
Pozdrawiam Tomasz
Poszukuję ;
a.tylnej i dolnej ścianki
b.głosników
Pozdrawiam Tomasz
Witaj kukang.Zamiast tracić czas na szukanie weź schemat kinematyczny napędu od innego odbiornika i per analogiam dojdziesz co do czego.
Powodzenia.
I TYM WŁAŚNIE RÓŻNI SIĘ LINKA OD SYNTEZY
Powodzenia.
Grzegorz
Drogi Kolego SP3.Dobrymi radami ,piekło wybrukowane.jak Kolega taki bystry ,to może w ramach ćwiczeń intelektualno-kinematycznych spłodzi taki schemacik.Chętnie pooglądamywyniki.Pozdrawiam
Witam! Poskładałem swoją dzięki cierpliwości Chrzana49 i tu nie da się eksperymentować na innym odbiorniku jak podpowiadno wcześniej. Co do analogii, to więcej w niej różnic niż podobieństw, przynajmniej mnie tak uczono.SP3MYT pisze:Witaj kukang.Zamiast tracić czas na szukanie weź schemat kinematyczny napędu od innego odbiornika i per analogiam dojdziesz co do czego.
Powodzenia.
Do rzeczy:
Napisz, o którą linkę Ci chodzi, znajdę maile od Chrzana, coś powinny pomóc. Na zdjęcia też teraz nie mam możliwości, bo jestem daleko od radia. Na pewno będziesz ją miał i zakręci wskazówką skali. Napisz mi Twego maila na p.w, jeśli znajdę zdjęcia od Chrzana, to Ci podeślę, a jak nie pomoże, to poczekasz aż dorwę się radia.
Pozdrawiam

Mietku,ja gdzieś tam je mam w czeluściach kompka bo znowuż system mi się skaszanił.Pytajacy się jak na razie nie odezwał a nie mam teraz czasu aby dłubać w kompie.Wyjeżdżam na ponad miesiąc i pojawiam się we wrześniu.Pozdrawiam Chrzanik
Witam;
Jasne że można wydedukować jak toto ma być założone; tylko szczerze mówiąc liczyłem że może ktoś ma gdzieś to cudo, jeżeli u kogoś się znajdzie to super a jeżeli nie to trzeba będzie kombinować - jak na razie zrobiłem elektronikę i robię skrzynkę. Linka na razie czeka na swoją kolej. Muszę przyznać że to radio po drobnych przeróbkach (zaraz puryści mnie zgnoją) gra naprawdę super - porównywalnie z beethovenem
pozdrawiam tomek
A i jeszcze jedno: wie może ktoś gdzie w łodzi szukać EM11 ew. 6E5S?? (giełda odpada - bywam dość regularnie i nie widziałem). Z EL 11 poradziłem sobie robiąc przejściówki na 6P14P, ale za EM11 nijak nie wstawię prostokątnego oczka
Jasne że można wydedukować jak toto ma być założone; tylko szczerze mówiąc liczyłem że może ktoś ma gdzieś to cudo, jeżeli u kogoś się znajdzie to super a jeżeli nie to trzeba będzie kombinować - jak na razie zrobiłem elektronikę i robię skrzynkę. Linka na razie czeka na swoją kolej. Muszę przyznać że to radio po drobnych przeróbkach (zaraz puryści mnie zgnoją) gra naprawdę super - porównywalnie z beethovenem
pozdrawiam tomek
A i jeszcze jedno: wie może ktoś gdzie w łodzi szukać EM11 ew. 6E5S?? (giełda odpada - bywam dość regularnie i nie widziałem). Z EL 11 poradziłem sobie robiąc przejściówki na 6P14P, ale za EM11 nijak nie wstawię prostokątnego oczka

Kukang.Skontaktuj się ze mną na priv .Ale szybko bo wyjeżdzam niedługo.Pozdrawiam Tomasz
Witam!
Nie zakładam nowego wątku i mam nadzieję, że nikogo tym nie rozsierdzę. Właśnie stanąłem przed problemem odtworzenia jednej z linek w Amati. Chodzi o tę przenoszącą napęd z pokrętła na koło linowe. Schematu olinkowania nie znalazłem w sieci, więc może ktoś z posiadaczy Amati zechce mi pomóc?
Pozdrawiam.
Nie zakładam nowego wątku i mam nadzieję, że nikogo tym nie rozsierdzę. Właśnie stanąłem przed problemem odtworzenia jednej z linek w Amati. Chodzi o tę przenoszącą napęd z pokrętła na koło linowe. Schematu olinkowania nie znalazłem w sieci, więc może ktoś z posiadaczy Amati zechce mi pomóc?
Pozdrawiam.
-
- 625...1249 postów
Witaj,
robiłem sobie parę zdjęć i zrysowałem układ, ale kartka mi zginęła.
Dołączam dwa zdjęcia. Wskazówka jest w położeniu przy pokrętle strojenia, musisz jakoś wywnioskować ilość zwojów na tym dużym kole. Na osi strojenia jest 3-4 zwoje żyłką. Ja zmieniłem na linkę i wystarczyły 3.
Mam nadzieję, że to pomoże.
robiłem sobie parę zdjęć i zrysowałem układ, ale kartka mi zginęła.
Dołączam dwa zdjęcia. Wskazówka jest w położeniu przy pokrętle strojenia, musisz jakoś wywnioskować ilość zwojów na tym dużym kole. Na osi strojenia jest 3-4 zwoje żyłką. Ja zmieniłem na linkę i wystarczyły 3.
Mam nadzieję, że to pomoże.
Ale szybka obsługa! O to chodziło. Dziękuję!
Nawinąłem linką jubilerską 0,3 i chodzi pięknie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Nawinąłem linką jubilerską 0,3 i chodzi pięknie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.