Przyjmę lampowy telewizor (sprawny i nie) woj. zachod-pom.

Lampowe odbiorniki telewizyjne i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

dominik9419

Przyjmę lampowy telewizor (sprawny i nie) woj. zachod-pom.

Post autor: dominik9419 »

Witam! Jestem nowy na Tym forum.
Przyjmę od kogoś kto się chce pozbyć, ew mogę "dać na piwo", jakiś lampowy telewizor, choć tranzystorowcem też nie wzgardzę :) Ważne aby był to polski telewizor. Jeśli coś pokroju Szafira oraz Neptuna takiej budowy jak Szafir i innych modeli to grunt żeby był kineskop i chassis w miarę kompletne :) Zaczynam zbierać lampowe sprzęty. Puki co mam Radio Pionier U odremontowane! Luksus! Tylko smolaki do wymiany ;( Drugie radio Pionier (niestety nie wiem jakie) w opłakanym stanie, przeznaczam je na części. Telewizor Ametyst (sprawny, udało mi się go naprawić, jedynie kineskop (A40) już siada i tym samym chętnie przyjmę/ kupię taki kineskop) No i jeszcze resztki radia Relaks. Rado sam przeznaczyłem na części dlatego że miało SPALONE trafo główne i zepsuty potencjometr, który jest tam niestety dość nietypowy. To jeśli ktoś by miał na zbyciu telewizory jakieś lampowe bądź tranzystorowe rodzimej produkcji, kineskop A40, ew jakieś radio lampowe, no i jest z województwa zachodniopomorskiego a najlepiej z Koszalina i okolic, to proszę pisać w tym temacie lub na gg:7228749

Pozdrawiam!!!
Awatar użytkownika
zbieracz55
500...624 posty
500...624 posty

Re: Przyjmę lampowy telewizor (sprawny i nie) woj. zachod-pom.

Post autor: zbieracz55 »

dominik9419 pisze:No i jeszcze resztki radia Relaks. Rado sam przeznaczyłem na części dlatego że miało SPALONE trafo główne i zepsuty potencjometr, który jest tam niestety dość nietypowy

Który masz model Relaxa, Relax1? Jeżeli jest przeznaczony na części chętnie odkupie skale.
cirrostrato
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: cirrostrato »

dominik9419 pisze:Witam! Jestem nowy na Tym forum.
mogę "dać na piwo",Ważne aby był to polski telewizor. Jeśli coś pokroju Szafira oraz Neptuna takiej budowy jak Szafir .... Telewizor Ametyst (sprawny, udało mi się go naprawić, jedynie kineskop (A40)
W Ametyście jeżeli już to A50-140W.A za coś pokroju Szafir/Neptun to wielu by dało skrzynkę browara.
dominik9419

Poprawka, A50 :):)

Jeśli chodzi o części do Relaksa to dogadałem się z kolegą "Zbieracz55" na PW.
A co do tych starszych telewizorów to wiem, że sprawne mają większą wartość ale ja po prostu szukam np takiego leżaka strychowego... żeby mieć za tanie pieniądze, albo np samo chassis bez kineskopu lub cały tylko bez kineskopu... żeby w czymś podłubać. Z literatury to mam dwie książki o antenach i jedną "Amatorskie Odbiorniki Telewizyjne" - ciekawostki same tam są :)

Więc jeśli ktoś ma nawet wraki to nie pogardzę takimi :)
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Post autor: Marcin K. »

Przyjedź do Częstochowy to dostaniesz Antaresa 12 (jak jeden kolega wcześniej się po niego nie zgłosi), Cygnusa T402A (już tranzystor) albo Neptuna jakiegoś tranzystorowego.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
dominik9419

Oj Marcin, nawet nie wiesz jakbym chciał. Gdybym tylko miał prawko to wybrałbym się w podróż do Ciebie... no ale niestety...a pocztą nie ma co wysyłać bo zniszczą, a kurier... słyszałem o gościu który Wisłę od kogoś tam kupił i kurierem wysyłał i nic się nie stało, ale taka wysyłeczka kosztowała go prawie stówę... co w przypadku telewizorów takich jak zaproponowałeś było by nieopłacalne.
Awatar użytkownika
zbieracz55
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: zbieracz55 »

Nawet jeśli byłaby 100 procentowa pewność, że poczta z Antaresem nic nie zrobi to i tak nie warto wysyłać. Koszty wysyłki kilkakrotnie przekroczą wartość Antaresa. :wink:
Awatar użytkownika
tetroda
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: tetroda »

Jeśli nikt by się nie zgłosił po tego Antaresa 12 to ja się na niego piszę :)
W sierpniu mógłbym odebrać, bo jadę do Krakowa.
Kupię radia firmy PZT i Elektrit, stan obojętny; najchętniej całe chassis E. Kordial może być zniszczone, tr. sieciowy - Elektrit Rival, PZT Echo 124Z - cewki i ramkę
e-mail piotrostrowski81@wp.pl + PW

Pozdrawiam!