Literatura na temat lamp

Masz nietypowy problem 'lampowy'? Spróbuj tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

Literatura na temat lamp

Post autor: Wojtek »

Witam wszystkich forumowiczów :)
Tematyką lamp zainteresowałem się, że tak powiem ponownie (kiedyś tego sie trochę uczyłem), a ponieważ mam spore braki to poszukuję literatury na temat lamp - budowa, działanie i podstawowe układy, to na początek mi wystarczy. Jeżeli ktoś wie gdzie mozna zdobyć takie pozycje literaturowe to proszę o informacje. Jezeli ktoś ma na zbyciu, a cena nie będzie powalająca to chętnie kupię :)
Wojtek
Alek

Post autor: Alek »

Niestety stara literatura jest trudna do zdobycia, bo często ma wartość
kolekcjonerską. Nowej jest chyba niewiele. Na dobry początek mogę Ci wysłać "lampy elektronowe" Hennela.
Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

Alek pisze:... Na dobry początek mogę Ci wysłać "lampy elektronowe" Hennela.
Wielkie dzięki Alek odezwę się w tej sprawie przez email.
Zdaję sobie sprawę, że książki takie są cenne dla kolekcjonerów, no cóż dla mnie cenna również byłaby forma np. ksero gdyż interesuje mnie (jak na razie :)) przede wszystkim treść w nich zawarta.
Wojtek
wp
75...99 postów
75...99 postów

Post autor: wp »

...dla mnie cenna również byłaby forma np. ksero gdyż interesuje mnie (jak na razie ) przede wszystkim treść w nich zawarta ...

Proszę o kontakt, napisz, co juz masz. Myślę, że w postaci elektronicznej coś ciekawego u mnie się znajdzie.

Też Wojtek
Awatar użytkownika
Wojtek
625...1249 postów
625...1249 postów

wp pisze:Proszę o kontakt, napisz, co juz masz. Myślę, że w postaci elektronicznej coś ciekawego u mnie się znajdzie.
Dzięki za zainteresowanie wysłałem Ci informacje na priv.
Wojtek