Witam
Poszukuję jakichkolwiek informacji o odbiorniku Elektrit ES3P.Najbardziej interesuje mnie konstrukcja napędu skali bębnowej,gdyż mój egzemplarz go w ogóle nie posiada.Mam nadzieję że da sie jakoś to odtworzyć.
Pozdrawiam
Elektrit ES3P
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
Re: Elektrit ES3P
Raczej niczego takiego nie znajdziesz, to mocno rzadki odbiornik. Za to jakbyś chciał się go pozbyć drogą sprzedaży lub wymiany to znalazłeś właśnie chętnego :)OTLamp pisze: Poszukuję jakichkolwiek informacji o odbiorniku Elektrit ES3P.Najbardziej interesuje mnie konstrukcja napędu skali bębnowej,gdyż mój egzemplarz go w ogóle nie posiada.Mam nadzieję że da sie jakoś to odtworzyć.
Elektrit ES3P
Witam
Raczej nie myslę o pozbyciu sie tego odbiornika,tym bardziej ze udało mi sie go bez wiekszych problemów uruchomić.(jest w sumie bardzo prosty).
Co prawda skrzynka jest w fatalnym stanie,ale myślę ze da sie jeszcze ja uratować.
Odbiornik ten jest po przejściach.Był wmontowany w skrzynke od odbiornika Philips122ABC.Aby to zrobic,jakis idiota obciął brzegi aluminiowej podstawy nożycami do blachy.To samo zostało zrobione z pionową częścia podstawy(tą która oddziela lampy od reszty układu)
Liczyłem raczej na to że posiadacze podobnych modeli coś pomogą.
Pozdrawiam
Raczej nie myslę o pozbyciu sie tego odbiornika,tym bardziej ze udało mi sie go bez wiekszych problemów uruchomić.(jest w sumie bardzo prosty).
Co prawda skrzynka jest w fatalnym stanie,ale myślę ze da sie jeszcze ja uratować.
Odbiornik ten jest po przejściach.Był wmontowany w skrzynke od odbiornika Philips122ABC.Aby to zrobic,jakis idiota obciął brzegi aluminiowej podstawy nożycami do blachy.To samo zostało zrobione z pionową częścia podstawy(tą która oddziela lampy od reszty układu)
Liczyłem raczej na to że posiadacze podobnych modeli coś pomogą.
Pozdrawiam
Zamieszczam foty tego cuda (przepraszam za ten szał fotograficzny
) Jak widać, nie wygląda to najlepiej. Nie wiem nawet jak się za to zabrać. Odbiornik gra, ale ma dużo braków. Zastanawiam się co zrobic z tymi nierównymi krawędziami bocznymi chassis. Zrównać czy zostawić? Ciekawostką jest numer seryjny tego odbiornika - 356!!

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt, 29 marca 2005, 20:25 przez OTLamp, łącznie zmieniany 2 razy.