Elektrit ES3P

Radioodbiorniki lampowe i wszystko co jest z nimi związane.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

OTLamp

Elektrit ES3P

Post autor: OTLamp »

Witam

Poszukuję jakichkolwiek informacji o odbiorniku Elektrit ES3P.Najbardziej interesuje mnie konstrukcja napędu skali bębnowej,gdyż mój egzemplarz go w ogóle nie posiada.Mam nadzieję że da sie jakoś to odtworzyć.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Re: Elektrit ES3P

Post autor: tszczesn »

OTLamp pisze: Poszukuję jakichkolwiek informacji o odbiorniku Elektrit ES3P.Najbardziej interesuje mnie konstrukcja napędu skali bębnowej,gdyż mój egzemplarz go w ogóle nie posiada.Mam nadzieję że da sie jakoś to odtworzyć.
Raczej niczego takiego nie znajdziesz, to mocno rzadki odbiornik. Za to jakbyś chciał się go pozbyć drogą sprzedaży lub wymiany to znalazłeś właśnie chętnego :)
OTLamp

Elektrit ES3P

Witam

Raczej nie myslę o pozbyciu sie tego odbiornika,tym bardziej ze udało mi sie go bez wiekszych problemów uruchomić.(jest w sumie bardzo prosty).
Co prawda skrzynka jest w fatalnym stanie,ale myślę ze da sie jeszcze ja uratować.

Odbiornik ten jest po przejściach.Był wmontowany w skrzynke od odbiornika Philips122ABC.Aby to zrobic,jakis idiota obciął brzegi aluminiowej podstawy nożycami do blachy.To samo zostało zrobione z pionową częścia podstawy(tą która oddziela lampy od reszty układu)

Liczyłem raczej na to że posiadacze podobnych modeli coś pomogą.

Pozdrawiam
OTLamp

Zamieszczam foty tego cuda (przepraszam za ten szał fotograficzny :roll: ) Jak widać, nie wygląda to najlepiej. Nie wiem nawet jak się za to zabrać. Odbiornik gra, ale ma dużo braków. Zastanawiam się co zrobic z tymi nierównymi krawędziami bocznymi chassis. Zrównać czy zostawić? Ciekawostką jest numer seryjny tego odbiornika - 356!!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony wt, 29 marca 2005, 20:25 przez OTLamp, łącznie zmieniany 2 razy.
OTLamp

I następne
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.