Usuwanie postów w Ogłoszeniach
Moderator: gsmok
-
- 1875...2499 postów
Usuwanie postów w Ogłoszeniach
Proponowałbym usuwać posty z ogłoszeniami, które są już nieaktualne. Takie posty tylko zaśmiecają forum, i utrudniają szukanie czegoś w ogłoszeniach. Duża część ogłoszeń jest już nieaktualna, i nie widzę sensu, żeby wszystkie głoszenia były w tamtym wątku.
Często w ogłoszeniach jest napisane "nieaktualne", i takie posty proponuje usuwać.
To jest tylko propozycja. Napiszcie swoje za i przeciw.
Pozdrawiam
Często w ogłoszeniach jest napisane "nieaktualne", i takie posty proponuje usuwać.
To jest tylko propozycja. Napiszcie swoje za i przeciw.
Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Re: Usuwanie postów w Ogłoszeniach
Każdy może również sam usunąć swój post, gdy jest on nieaktualny i nikt nic pod nim nie napisał. Tymczasem zaobserwowałem, że niektórzy zamiast to zrobić, edytują i dopisują do postu "Nieaktualne", lub piszą drugi post o treści "Nieaktualne".
-
- 1875...2499 postów
Gorzej jak robi się mały wątek bo 2-3 osoby odpiszą, to już nie da się tego usunąć
A strasznie zaśmiecony jest dział przez nieaktualne ogłoszenia.

A strasznie zaśmiecony jest dział przez nieaktualne ogłoszenia.
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
Kolejny przypadek, o którym pisałem wyżej: viewtopic.php?f=1&t=13670 
I przy okazji jeszcze jeden przykład: viewtopic.php?f=1&t=13459

I przy okazji jeszcze jeden przykład: viewtopic.php?f=1&t=13459

-
- moderator
Witam.
Mam gorącą prośbę do Kolegów - w przypadku znalezienia nieaktualnego ogłoszenia raportujcie ostatni post w danym wątku. Ułatwi to pracę moderatorom, którzy nie będą już musieli przeglądać wszystkich wątków, celem wyszukania tych nieaktualnych.
Pozdrawiam,
Romek
Mam gorącą prośbę do Kolegów - w przypadku znalezienia nieaktualnego ogłoszenia raportujcie ostatni post w danym wątku. Ułatwi to pracę moderatorom, którzy nie będą już musieli przeglądać wszystkich wątków, celem wyszukania tych nieaktualnych.
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
W zasadzie większość z nich można łatwo znaleźć poprzez wpisanie do wyszukiwarki słowa "nieaktualne" i wybranie do przeszukania działu "Ogłoszenia"
-
- moderator
OTLamp, masz oczywiście rację - większość nieaktualnych ogłoszeń (choć pewnie nie wszystkie) można by w ten sposób znaleźć i usunąć. Jednak gdyby autor ogłoszenia, lub jakikolwiek inny użytkownik naszego Forum, zaraportował dany wątek, moderatorzy nie musieliby za każdym logowaniem się na Triodzie sprawdzać, czy czasem któreś z ogłoszeń nie stało się w międzyczasie nieaktualne. Tak więc raportowanie bardzo ułatwiłoby i przyspieszyło usuwanie zbędnych już wątków (informacja o raportowanych postach widziana jest przez moderatorów od razu po zalogowaniu).
Pozdrawiam,
Romek
Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ Ω μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .
-
- 375...499 postów
Proponuję, żeby moderatorzy, jeśli już usuwają posty, to dali chociaż 24 godziny od wpisu "nieaktualne". Mój watek zniknął prawie natychmiast (trafo od bisa 100) , i być może część zainteresowanych mogła pomyśleć, że ich olałem. Chciałem wątek usunąć po dobie.
To tylko taka sugestia...
Pozdrawiam
Marek
To tylko taka sugestia...
Pozdrawiam
Marek
-
- 1875...2499 postów
Dzisiaj zrobiłem kolejny nalot na nieaktualne posty.
Strasznie dużo jest postów już nie aktualnych (przeglądałem tylko te rok wstecz).
Dodatkowo jest pełno postów, że ktoś coś napisał że bierze, a potem nie ma "nieaktualne"
Działy ogłoszeń mają strasznie dużo stron. Niepotrzebnie.
Najlepiej jakby każdy z forum poświecił z godzinkę, i posprawdzał wszystkie tematy w ogłoszeniach, których był założycielem, lub chętnym. Jeśli traficie na transakcje które już zakończyliście- zgłoście moderatorowi.
Nie wiem jak jest w powierzchnią serwera Triody, ale porządek by się przydał.
Pozdrawiam
Strasznie dużo jest postów już nie aktualnych (przeglądałem tylko te rok wstecz).
Dodatkowo jest pełno postów, że ktoś coś napisał że bierze, a potem nie ma "nieaktualne"
Działy ogłoszeń mają strasznie dużo stron. Niepotrzebnie.
Najlepiej jakby każdy z forum poświecił z godzinkę, i posprawdzał wszystkie tematy w ogłoszeniach, których był założycielem, lub chętnym. Jeśli traficie na transakcje które już zakończyliście- zgłoście moderatorowi.
Nie wiem jak jest w powierzchnią serwera Triody, ale porządek by się przydał.
Pozdrawiam
-
- 6250...9374 posty
O powierzchnię tu Ty się nie martw, nieaktualne tematy można zgłaszać wykrzyknikiem który znajduje się na dole strony. Moderator wtenczas wywali temat.
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
SQ9MYU
-
- administrator
Nieaktualne Ogłoszenia nie będą teraz kasowane, a jedynie przenoszone do działu Ogłoszeń nieaktualnych. Kasowanie będzie wykonywane na życzenie Ogłoszeniodawcy, z uwględnieniem ewentualnego zachowania dyskusji, która wywiąze się w ramach ogłoszenia.
-
- 1875...2499 postów
OK. Jednakże nie widzę sensu trzymać ogłoszeń nieaktualnych bez wartości merytorycznej.
Marcinie
Oczywiście takie tematy się zgłasza. Jednakże jest wiele tematów, że ktoś pisze że bierze na pewno, a dalszej odpowiedzi od autora nie ma. nie wiadomo, czy ten ktoś kupił, czy nie.
Takie jest moje zdanie. Możliwe, że po prostu się czepiam.
Marcinie

Oczywiście takie tematy się zgłasza. Jednakże jest wiele tematów, że ktoś pisze że bierze na pewno, a dalszej odpowiedzi od autora nie ma. nie wiadomo, czy ten ktoś kupił, czy nie.
Takie jest moje zdanie. Możliwe, że po prostu się czepiam.
Podzielam zdanie Bobekmastera.
Przenoszenie do archiwum starych linków z Allegro trąca kupą... niepotrzebnej pracy
.
Przenoszenie do archiwum starych linków z Allegro trąca kupą... niepotrzebnej pracy

-
- moderator
Zgłaszanie chyba nie jest najlepszym pomysłem. Zakłada się wtedy, że moderator co jakiś czas będzie profilaktycznie nurkował przez wszystkie strony, a jest ich wiele, w celu sprawdzenia czy nie ma wykrzykników. Poza tym jest wiele ogłoszeń zamieszczonych przez "jednorazowych" użytkowników, którzy sami postu nie zgłoszą, ani nie usuną, bo już dawno zapomnieli o tym forum.
Ja bym proponował automatyczną kasację ogłoszeń starszych, niż rok. Przynajmniej.
A jeżeli komuś szkoda, że zostanie utracona jakaś cenna dyskusja, to niech ma nauczkę i nie prowadzi cennych dyskusji w ogłoszeniach.
Ja bym proponował automatyczną kasację ogłoszeń starszych, niż rok. Przynajmniej.
A jeżeli komuś szkoda, że zostanie utracona jakaś cenna dyskusja, to niech ma nauczkę i nie prowadzi cennych dyskusji w ogłoszeniach.