Witam wszystkich użytkowników forum. Od dłuższego czasu tutaj zaglądam i w końcu postanowiłem się dołączyć do szanownego grona.
Otóz mam taki problemik.Posiadam oscyloskop OK9 firmy Radiotechnika.
Niestety ktoś w nim nieźle narozrabiał,pozbawił lamp i w ogóle.Chciałbym go przywrócić do życia.Zwracam się więc z prośbą o podanie jakichkolwiek informacji o tym cudzie,choćby typów lamp.Mile widziany byłby schemat.Pzdrawiam i dziękuje z góry.
Oscyloskop OK9
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 5...9 postów
Archeologia...
Właśnie wszedłem w posiadanie wyżej wymienionego oscyloskopu. Postaram się udostępnić zdjęcia i wszystkie informacje których będę w stanie udzielić.
Oczywiście mam z nim problem. Poza tym, że żarzy lampy w środku, nie daje oznak życia. Lampa oscyloskopowa nie pokazuje nic - czy powinna pokazać poziomą kreskę, kiedy wejście jest nieobciążone? Może za krótko się grzał?
Jak będę miał więcej czasu, obejrzę go dokładnie.
Pozdrawiam.
Właśnie wszedłem w posiadanie wyżej wymienionego oscyloskopu. Postaram się udostępnić zdjęcia i wszystkie informacje których będę w stanie udzielić.
Oczywiście mam z nim problem. Poza tym, że żarzy lampy w środku, nie daje oznak życia. Lampa oscyloskopowa nie pokazuje nic - czy powinna pokazać poziomą kreskę, kiedy wejście jest nieobciążone? Może za krótko się grzał?
Jak będę miał więcej czasu, obejrzę go dokładnie.
Pozdrawiam.
-
- 3125...6249 postów
-
- 5...9 postów