Odwiedzilem ostatnio zlomowisko no i w koncu trafilem, dzien wczesniej przywiezli sterte zlomu elektronicznego do recyklingu, pierwsza reakcja, banan od ucha do ucha

Zaczalem wie poszukiwania, no i pierwsze co to rzucil mi sie w oczy wzmacniacz gitarowy LOTOS (Zdjecia w zalaczniku), dzwignalem no i pojawil sie kolejny banan - sa trafa, ale to dopiero 50% sukcesu. Po rozkreceiu okazalo sie ze nawet byly tam wszystkie kompletne lampy, 2 EL84 pracujace przeciwsobnie i 3 ECC83. Brak jest natomiast potencjometrow, wlacznik nie dziala, uszkodzonych kilka rezystorow, ale to jeszcze nie powod zo zalamki

Ostatnio przegladalem fora i natrafilem wlasnie na watek z takim samym wzmacniaczem, teraz nie moge go odnalezc, byc moze i byl tam niezbedny teraz mi zchemat. A moze to tylko jakies de ja vu i moze mi sie tylko przysnilo (czasami mam takie sny) i teraz juz mnie wiem.
Czy ma ktos z kolegow jakiekolwiek informacje na temat tego wzmacniacza. Google nic nie wywala. Wyrwalem rowniez Radio DIORA DML-402, do ktorego tez nie moge znalezc schematu, a takze GOPLANA LUX. juz nie wspomne o TG 5-53, TG2,5-2, TWOPach, itp.
Pozdrawiam TP
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.