Witam
Pewnie każdy z nas mając dostęp do internetu korzysta z możliwości różnych serwisów informacyjnych.
A oto jak taki serwis wyobrażano sobie w artykule Rok 2000 - elektronika na codzień zamieszczonym w czasopiśmie Młody Technik, Numer 6/1960:
Telewizyjna gazeta porana
Mały rzutnik ustawiamy na stole, gdy zabieramy się do śniadania. Jego obiektyw kierujemy na ścianę. Dzwonimy pod znany nam numer miejskiej centrali telefonicznej i prosimy o podanie nam telewizyjnej gazety porannej. Kabelek wieloprzewodowy połączony jest z aparatem telefonicznym i na ścianie ukazują się dużymi literami wydrukowane ostatnie doniesienia prasowe ze świata
Wizja 'internetu' z roku 1960
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
-
- 3125...6249 postów
Wizja 'internetu' z roku 1960
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
-
- moderator
Re: Wizja 'internetu' z roku 1960
Czyli prawie telegazeta :) Nie wpadli tylko na pomysł pzresyłania danych w 'nieużywanym' fragmencie sygnału telewizyjnego.gsmok pisze: Telewizyjna gazeta porana
Mały rzutnik ustawiamy na stole, gdy zabieramy się do śniadania. Jego obiektyw kierujemy na ścianę. Dzwonimy pod znany nam numer miejskiej centrali telefonicznej i prosimy o podanie nam telewizyjnej gazety porannej. Kabelek wieloprzewodowy połączony jest z aparatem telefonicznym i na ścianie ukazują się dużymi literami wydrukowane ostatnie doniesienia prasowe ze świata
-
- 3125...6249 postów
-
- 3125...6249 postów
-
- 250...374 postów
Czy ja wiem?gsmok pisze:W zasadzie tak. I choć szczegóły techniczne nie dorównują obecnej rzeczywistości...

Jestem ciekaw jak wyglądałaby wizja internetu za następne 40 lat