Działanie mechanizmu forum

Informacje o zmianach i nowych możliwościach Forum

Moderator: gsmok

Brencik

Działanie mechanizmu forum

Post autor: Brencik »

Działa kiepsko.
Po pierwsze wylogowywanie po 5 minutach - wtstarczy kliknać na stronę wstecz w przeglądarce i już amba.
Pomijam fakt że otwierając wątek w którym się uczestniczy w przypadku gdy pojawią sie nowe posty widok strony jest od początku (od góry) a nie w miejscu gdzie został napisamy nowy post...
Już nie wspominam o automatycznym odznaczaniu wszystkich postów jako przeczytane...
geguś

Re: Działanie mechanizmu forum

Post autor: geguś »

Brencik pisze: Po pierwsze wylogowywanie po 5 minutach - wtstarczy kliknać na stronę wstecz w przeglądarce i już amba.
Nie zaobserwowałem.
Brencik pisze: Pomijam fakt że otwierając wątek w którym się uczestniczy w przypadku gdy pojawią sie nowe posty widok strony jest od początku (od góry) a nie w miejscu gdzie został napisamy nowy post...
Otwiera się tam gdzie powinna.
Brencik pisze: Już nie wspominam o automatycznym odznaczaniu wszystkich postów jako przeczytane...
Odznacza przy następnym odświerzeniu strony.
Brencik

Szkoda także że nie ma cytowania selektywnego oraz tzw. szybkiej odpowiedzi...
pierwszy

Post autor: pierwszy »

Nie ma tez innych wodotryskow, bez ktorych da sie zyc :wink:
A ze podwoila sie pojemnosc na wiadomosci pw nikt nie zauwazyl?
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

macska pisze:A ze podwoila sie pojemnosc na wiadomosci pw nikt nie zauwazyl?
Zauważyłem i uradowałem się w skrytości serca ;)
Tak naprawdę to chyba najlepsza zmiana jaka się pojawiła ostatnimi czasy.
Brencik

W dodatku klikając w temat wielostronnicowego wątku w którym bierze się udział oczywiście otwiera się na pierwszej stronie... niby po co?

Powinien otworzyć się na ostatnio dodanych postach od ostatniej wizyty... czyli na dole ostatniej podstrony... ahhh...
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Post autor: Boguś »

........otwiera się na ostanim poście
Brencik

Właśnie otworzyłem wątek bo pojawiła się nowa wypowiedź użytkownika Boguś i strona otworzyła mi się na początku....
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

A ja sobie kliknąłem na kwadracik przy Brenciku i o dziwo otworzył mi się ostani post napisany przez samego Brencika :D
_idu

Post autor: _idu »

Boguś pisze:........otwiera się na ostatnim poście
Hmmm to jakiej przeglądarki używasz?
Masz bezpośredni dostęp do netu (jak neostrada) czy może twój dostawca wymusza proxy nawet transparent - nie ma wpisów - wtedy to sorki ale szczerze wspołczuję.... znam dostawców którzy ingerują!!! tak ingerują w treść strony www przesyłaną do komputera.
Boguś
2500...3124 posty
2500...3124 posty

Od zamierzchłych czasów używam maxthona. Na net nie narzekam jest ok. ( radiówka )
Piotrek J.
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: Piotrek J. »

A ja chciałbym się zapytać o otwieranie linków w tym samym oknie. Czy to tylko u mnie tak jest? Bo preferuję przeglądanie w kartach, a nie widzę w ustawieniach konta możliwości zmiany...
Krzysiek16
375...499 postów
375...499 postów

Post autor: Krzysiek16 »

U mnie też otwiera linki na tej samej karcie (Opera 9.51). Ale Shift+klik załatwia sprawę :)
Brencik

Niestety to jest jedna z wielu bolączek tego forum. Podobnie jak wyszukiwanie. Mechanizm sam sobie ignoruje niektóre słowa!

Proponuję adminowi tudzież moderatorom wpisać w wyszukiwarkę "+ecc85 +wzmacniacz" - otrzymamy "+ecc85 +wzmacniacz ignorowany: wzmacniacz" i prawie 1000 wyników a wiadomo że wątków o wzmacniaczach na ECC85 było może kilkadziesiąt... ale system sam widocznie wie czego szuka użytkownik i olewa filtry i reguły właśnie OGRANICZAJĄCE ilość wyników!
Awatar użytkownika
tszczesn
moderator

Post autor: tszczesn »

PiotrekJ pisze:A ja chciałbym się zapytać o otwieranie linków w tym samym oknie. Czy to tylko u mnie tak jest? Bo preferuję przeglądanie w kartach, a nie widzę w ustawieniach konta możliwości zmiany...
Otwieranie w kartach działa normalnie. śródklik (lub CTR+klik) otwiera co trzeba.