Działanie mechanizmu forum
Moderator: gsmok
Działanie mechanizmu forum
Działa kiepsko.
Po pierwsze wylogowywanie po 5 minutach - wtstarczy kliknać na stronę wstecz w przeglądarce i już amba.
Pomijam fakt że otwierając wątek w którym się uczestniczy w przypadku gdy pojawią sie nowe posty widok strony jest od początku (od góry) a nie w miejscu gdzie został napisamy nowy post...
Już nie wspominam o automatycznym odznaczaniu wszystkich postów jako przeczytane...
Po pierwsze wylogowywanie po 5 minutach - wtstarczy kliknać na stronę wstecz w przeglądarce i już amba.
Pomijam fakt że otwierając wątek w którym się uczestniczy w przypadku gdy pojawią sie nowe posty widok strony jest od początku (od góry) a nie w miejscu gdzie został napisamy nowy post...
Już nie wspominam o automatycznym odznaczaniu wszystkich postów jako przeczytane...
Re: Działanie mechanizmu forum
Nie zaobserwowałem.Brencik pisze: Po pierwsze wylogowywanie po 5 minutach - wtstarczy kliknać na stronę wstecz w przeglądarce i już amba.
Otwiera się tam gdzie powinna.Brencik pisze: Pomijam fakt że otwierając wątek w którym się uczestniczy w przypadku gdy pojawią sie nowe posty widok strony jest od początku (od góry) a nie w miejscu gdzie został napisamy nowy post...
Odznacza przy następnym odświerzeniu strony.Brencik pisze: Już nie wspominam o automatycznym odznaczaniu wszystkich postów jako przeczytane...
Szkoda także że nie ma cytowania selektywnego oraz tzw. szybkiej odpowiedzi...
Nie ma tez innych wodotryskow, bez ktorych da sie zyc
A ze podwoila sie pojemnosc na wiadomosci pw nikt nie zauwazyl?

A ze podwoila sie pojemnosc na wiadomosci pw nikt nie zauwazyl?
-
- moderator
Zauważyłem i uradowałem się w skrytości sercamacska pisze:A ze podwoila sie pojemnosc na wiadomosci pw nikt nie zauwazyl?

Tak naprawdę to chyba najlepsza zmiana jaka się pojawiła ostatnimi czasy.
W dodatku klikając w temat wielostronnicowego wątku w którym bierze się udział oczywiście otwiera się na pierwszej stronie... niby po co?
Powinien otworzyć się na ostatnio dodanych postach od ostatniej wizyty... czyli na dole ostatniej podstrony... ahhh...
Powinien otworzyć się na ostatnio dodanych postach od ostatniej wizyty... czyli na dole ostatniej podstrony... ahhh...
-
- 2500...3124 posty
........otwiera się na ostanim poście
Właśnie otworzyłem wątek bo pojawiła się nowa wypowiedź użytkownika Boguś i strona otworzyła mi się na początku....
-
- 2500...3124 posty
A ja sobie kliknąłem na kwadracik przy Brenciku i o dziwo otworzył mi się ostani post napisany przez samego Brencika 

Hmmm to jakiej przeglądarki używasz?Boguś pisze:........otwiera się na ostatnim poście
Masz bezpośredni dostęp do netu (jak neostrada) czy może twój dostawca wymusza proxy nawet transparent - nie ma wpisów - wtedy to sorki ale szczerze wspołczuję.... znam dostawców którzy ingerują!!! tak ingerują w treść strony www przesyłaną do komputera.
-
- 2500...3124 posty
Od zamierzchłych czasów używam maxthona. Na net nie narzekam jest ok. ( radiówka )
-
- 625...1249 postów
A ja chciałbym się zapytać o otwieranie linków w tym samym oknie. Czy to tylko u mnie tak jest? Bo preferuję przeglądanie w kartach, a nie widzę w ustawieniach konta możliwości zmiany...
-
- 375...499 postów
U mnie też otwiera linki na tej samej karcie (Opera 9.51). Ale Shift+klik załatwia sprawę 

Niestety to jest jedna z wielu bolączek tego forum. Podobnie jak wyszukiwanie. Mechanizm sam sobie ignoruje niektóre słowa!
Proponuję adminowi tudzież moderatorom wpisać w wyszukiwarkę "+ecc85 +wzmacniacz" - otrzymamy "+ecc85 +wzmacniacz ignorowany: wzmacniacz" i prawie 1000 wyników a wiadomo że wątków o wzmacniaczach na ECC85 było może kilkadziesiąt... ale system sam widocznie wie czego szuka użytkownik i olewa filtry i reguły właśnie OGRANICZAJĄCE ilość wyników!
Proponuję adminowi tudzież moderatorom wpisać w wyszukiwarkę "+ecc85 +wzmacniacz" - otrzymamy "+ecc85 +wzmacniacz ignorowany: wzmacniacz" i prawie 1000 wyników a wiadomo że wątków o wzmacniaczach na ECC85 było może kilkadziesiąt... ale system sam widocznie wie czego szuka użytkownik i olewa filtry i reguły właśnie OGRANICZAJĄCE ilość wyników!
-
- moderator
Otwieranie w kartach działa normalnie. śródklik (lub CTR+klik) otwiera co trzeba.PiotrekJ pisze:A ja chciałbym się zapytać o otwieranie linków w tym samym oknie. Czy to tylko u mnie tak jest? Bo preferuję przeglądanie w kartach, a nie widzę w ustawieniach konta możliwości zmiany...