2-tomowe "Nowoczesne zabawki" Wojciechowskiego

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

2-tomowe "Nowoczesne zabawki" Wojciechowskiego

Post autor: gsmok »

Witam
Dotarły do mnie słuchy, że było 2-tomowe wydanie tej ksiażki. Posiadam wydanie 1, 2, 3 i 5 i są 1-tomowe.
Czy ma ktoś jakieś informacje na temat 2-tomowej wersji tej interesującej książki?
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Alek

Post autor: Alek »

Ja mam wydanie szóste i też jest jednotomowe. Może z tymi dwoma tomami to fałszywa plotka :?:
Jasiu

Post autor: Jasiu »

Czołem.
Alek pisze:Ja mam wydanie szóste i też jest jednotomowe. Może z tymi dwoma tomami to fałszywa plotka :?:
Czwarte również. Natomiast trzecie ma podtytuł "część druga", ale nie mam pojęcia co miało by być częścią pierwszą :-)

Pozdrawiam,
Jasiu
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

Jasiu pisze: Czwarte również. Natomiast trzecie ma podtytuł "część druga", ale nie mam pojęcia co miało by być częścią pierwszą :-)
Może "Elektronika dla wszystkich" tegoż samego autora?
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============
Awatar użytkownika
gsmok
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: gsmok »

Witam
Wydaje mi się, że to co napisał Jasiu, a co dotyczy wydania 3 wyjaśnia zamieszanie w tej kwestii. Też zwróciłem na to uwagę. Gdyby istniał w 3 wydaniu jeszcze jeden tom to co miałby zawierać? Trzeci tom zawiera to co drugi (z modyfikacjami) a czwarty to co trzeci (z modyfikacjami). Gdyby był jeszcze jeden tom w wydaniu 3 to gdzie znikałyby zawarte w nim opisy w dalszych wydaniach, które są jednotomowe?
Może rzeczywiście prawdziwą jest sugestia Kolegi JDubowskiego, że być może Wydawcy chodziło tu o książkę "Elektronikę dla wszystkich".
Ponieważ nie ma jednak 100% pewności prosiłbym każdego, kto natrafi na ten tajemniczy brakujący tom o poinformowanie o tym na Forum.
Pozdrawiam
Grzegorz Makarewicz 'gsmok'
Awatar użytkownika
adam.o
125...249 postów
125...249 postów

Post autor: adam.o »

Ja mam "Elektronikę dla Wszyskich" i jest jednotomowa. Niestety nie pamiętam które wydanie, bodajże z roku 1975.
Pozdrawiam
Adam