Zwracam się tutaj o pomoc drogich forumowiczów.Udało mi się jakiś czas temu nabyć niezwykle
rzadkie radio Capello capri. Kupiłem je prze Ebay-a z Włoch. Przyszło w stanie totalnego rozkładu.
Radiem "zaopiekowała" się poczta , miało stłuczoną szybę i latający luzem od upadku głośnik w
środku a obudowa sie cała rozkleiła i popękała,gałka się rozpadła.Radio w środku ma mnóstwo przeróbek z lat
powojennych. Długa powojenna eksploatacjadała się we znaki.Moja prośba dotyczy jakiś materiałów
na temat tego radia-schemat,zdjęcia chassis.Czy ktoś posiada takie radio w swojej kolekcji?
Może ktoś posiada Capello Verdii.Ostatnio udało mi się nabyć na allegro niekomletną elektronikę
ze skalą od capello Verdii. W obydwu elektronikach brakuje transformatorów sieciowych. Zdjęcie
radia które wkleiłem jest zdjęciem z aukcji. Radio na zdjęciu wyglada o niebo lepiej niż jest w rzeczywistości.
Czy ktoś może powiedzieć ile jeszcze zostało takich odbiorników. Chcę tylko dodać iż jak się
zorientowałem to w przeciwieństwie do radia capello które ma chassis z obiornika Ingelen to w tym
egzemplarzu chassi jest wykonane chyba w Polsce bo nie widziałem takiego w żadnym austryjackim radiu.
Radio capello capri
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Radio capello capri
Nie mam żadnego z tych Capello, mam tylko Rossini, ale z chęcią się na coś wymienięmaciej1 pisze:Czy ktoś posiada takie radio w swojej kolekcji?
Może ktoś posiada Capello Verdii.Ostatnio udało mi się nabyć na allegro niekomletną elektronikę
ze skalą od capello Verdii.

Re: Radio capello capri
Chętnie Panu pomogę z tym Capello . Prosze o pilny kontakt pod numer tel 602 749 445
Pozdrawiam Mariusz M
Pozdrawiam Mariusz M