wykorzystanie głosnika 15'
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 9375...12499 postów
wykorzystanie głosnika 15'
Sprawdzał ktoś współpracę lampiaka z paczką na głośniku 15"? Nie koniecznie musi być to głośnik gitarowy typu np. Big Ben ale może być estradowy czy przeznaczony do basu.
-
- 3125...6249 postów
Re: wykorzystanie głosnika 15'
Mój Atom PP śmiga teraz z paczką basową domowej roboty na głośniku 15". Człowiek gra na tym bluesa i jest zadowolony. Narzeka tylko, że struna E6 mu się słabo odzywa, ale to raczej wina trafa głośnikowego (TGp5) a nie głośnika. Można go posłuchać czasami w Warszawie.
Pozdr, Marcin
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
The secret to creativity is knowing how to hide your sources. - Albert Einstein
marvelamps.com
-
- 125...249 postów
sprawdzalem jak brzmi gitara podlaczona do paczki basowej na 15tce (jakies eminence, tweeter odlaczony, wzmacniacz z koncowka el84) - gra to nieco ciszej niz podlaczone do glosnika stricte gitarowego 12tce, na cleanie brzmialo nawet dosc ladnie, ale trzeba bylo lekko korygowac bas w preampie (zawsze ponizej 12tej), ale na przesterze - szczegolnie jakis palm muting, tracilo basem, ale raczej takim nieprzyjemnym, nie takim jak to sie mowi "mocnym dolem", a przy zdjeciu basu na equalizerze przester robil sie suchy, nieprzyjemny
ale to bylo w paczce basowej, miala br i byla jakostam strojona, nie wiem na ile, nie jestem jej wlascicielem, byc moze w obudowie calkowicie otwartej badz zamknietej zabrzmi inaczej
ale to bylo w paczce basowej, miala br i byla jakostam strojona, nie wiem na ile, nie jestem jej wlascicielem, byc moze w obudowie calkowicie otwartej badz zamknietej zabrzmi inaczej
-
- 9375...12499 postów
mnie chodzi o rzucanie gruzem przede wszystkim. Jak bym miał wolną kasę to bym jakiegoś 15-calowego estratowca zakupił i sprawdził, ale narazie jestem goły.
-
- 3125...6249 postów