Cześć
Zrobiłem dziś swoje najdroższe zakupy lampowe i myślałem, że trafiłem cudo z lat trzydziestych, a tu na czubku lampy wyłonił się napis: "Telefunken AZ 1". Teraz mam pytanie. Do kiedy były produkowane te lampy z anodami z siatki, a nie pełnej blaszki? Pytam tak zwyczajnie z ciekawości.
Pozdrawiam
Data produkcji AZ1
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 500...624 posty
Data produkcji AZ1
Potrzebna chłodnica ze szlifem na termometr i szlifem męskim 29 na zbiornik cieczy destylowanej i żeńskim 29 lub 19 na odbiornik. Mile widziany deflegmator
Pozdrawiam Maciej
Pozdrawiam Maciej
-
- moderator
Re: Data produkcji AZ1
Na pewno po wojnie też, można spotkać takie lampy RFT. Ale jak ma ona globową bańkę i siatkowe anody to raczej na pewno jest z lat 30-tych.komornik12 pisze: Zrobiłem dziś swoje najdroższe zakupy lampowe i myślałem, że trafiłem cudo z lat trzydziestych, a tu na czubku lampy wyłonił się napis: "Telefunken AZ 1". Teraz mam pytanie. Do kiedy były produkowane te lampy z anodami z siatki, a nie pełnej blaszki? Pytam tak zwyczajnie z ciekawości.
-
- 6250...9374 posty
-
- 500...624 posty
Re: Data produkcji AZ1
Cześć
Ma taką bańkę jak ta na radiomuseum, a nie jak nowsze Az-tki z pełnymi anodami.
Pozdrawiam
Ma taką bańkę jak ta na radiomuseum, a nie jak nowsze Az-tki z pełnymi anodami.
Pozdrawiam
Potrzebna chłodnica ze szlifem na termometr i szlifem męskim 29 na zbiornik cieczy destylowanej i żeńskim 29 lub 19 na odbiornik. Mile widziany deflegmator
Pozdrawiam Maciej
Pozdrawiam Maciej