Napewno mnie objedziecie...

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Napewno mnie objedziecie...

Post autor: ZoltAn »

...ale tym razem nie zdzierżyłem:

http://www.allegro.pl/show_item.php?ite ... s%C5%82any.

Przepraszam najmocniej, ale... ad zdanie pierwsze :shock: :wink: Zoltan
Ostatnio zmieniony czw, 9 października 2008, 13:38 przez ZoltAn, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
Awatar użytkownika
Marcin K.
6250...9374 posty
6250...9374 posty

Re: Napewno mnie objedziecie...

Post autor: Marcin K. »

:shock: :shock: :shock: Jeśli uważasz że zrobiłeś dobrze to nikt Cię nie "objedzie". Swoją drogą dlaczego tak drogo? (według mnie).
μ Ω Σ Φ π
SQ9MYU
_idu

Post autor: _idu »

Jeśli kierujesz ofertę do audiofili to niska cena jest dyskwalifikująca ;)
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

1/ Kurrrr...tka na wacie - za kogo to mnie uważacie (rym niezamierzony :wink: ) :?: :( :cry: :x :evil: :twisted: Przecież to nie ja wystawiłem tę aukcję :|

2/ odpowiedź wystawcy: Witam. Dlaczego Audiofilska? Valvo gra bardzo muzykalnym, wciągającym brzmieniem.
Nie jest to prostownik do zasosowań "przemysłowych" lecz do urządzeń audio - bardzo
bobrych brzmieniowych. ,Dziękuje za zainteresowanie. Pzdr. ....

:mrgreen: Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

ZoltAn pisze:1/ Kurrrr...tka na wacie - za kogo to mnie uważacie (rym niezamierzony :wink: ) :?: :?: :?: Przecież to nie ja wystawiłem tę aukcję :( :cry: :x :evil: :twisted:
Sprzedawca jest przecież ze Stolllycy a ZoltAn wszak ze Śląska ("Jo jezdem górnik z kopalni Makoszowy i jo się wos pytum, gdzie jezd tyn górnik z kopalni Bytum?") ;)

Ale że tak zapytum: to prawda, że w Blackburn w Wielkiej Brytanii produkowano lampy stemplowane marką Valvo?
_
Awatar użytkownika
efekt02
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: efekt02 »

fugasi pisze:tak zapytum: to prawda, że w Blackburn w Wielkiej Brytanii produkowano lampy stemplowane marką Valvo?
moze Valvo "foreign" :)
widzialem Brimary i Mazde opisane "foreign" produkowane w Valvo Hamburg, a z Blackburn mam jedynie lampki sygnowane PHILIPS...
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

Ciekawostka: mam kilka ECC83 TUNGSRAM z wyraźnym charakterystycznym philipsowskim "krzyżykiem" na szkle kopułki bańki.

Czyżby Tungsram kupował "golce" u Philipsa i tylko je metkował :?: Chyba, że mieli także maszyny Philipsa...

Zdjęcia lamp wkleję z domu - tutaj ich nie mam.

Ale, skoro moje trzy ECC83 Telam są w 99,99% produktem Tungsrama (charakterystyczne 2x2mm "choragiewki" z numerami przygrzane do anod) to czemu by nie?

Zoltan
Awatar użytkownika
efekt02
500...624 posty
500...624 posty

Post autor: efekt02 »

ZoltAn pisze:Ciekawostka: mam kilka ECC83 TUNGSRAM z wyraźnym charakterystycznym philipsowskim "krzyżykiem" na szkle kopułki bańki.

Czyżby Tungsram kupował "golce" u Philipsa i tylko je metkował :?: Chyba, że mieli także maszyny Philipsa...
raczej maszyny - sam mam z 10szt wlasnie w takim wykonaniu (zadnej w innym)

sa w ogole gdzies informacje nt. dat wlaczenia danych fabryk do koncernu PHILIPS ?

troche tego jest...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
pierwszy

Post autor: pierwszy »

ZoltAn pisze:Ciekawostka: mam kilka ECC83 TUNGSRAM z wyraźnym charakterystycznym philipsowskim "krzyżykiem" na szkle kopułki bańki.
...Chyba, że mieli także maszyny Philipsa...
Zoltan
Zoltan!
Dlaczego to taka ciekawostka?
Wszystkie moje Tungsramy (nowale i rimlocki) maja te krzyzyki :D
Cale maszyny na pewno nie mieli, najwyzej formy od Philipsa.
Oryginalnych maszyn od Philipsa Rosjanie w ramach reparacji wojennej wywiezli do siebie (jednym slowem: ukradli).
_idu

ZoltAn pisze:1/ Kurrrr...tka na wacie - za kogo to mnie uważacie (rym niezamierzony :wink: ) :?: :( :cry: :x :evil: :twisted: Przecież to nie ja wystawiłem tę aukcję :|

2/ odpowiedź wystawcy: Witam. Dlaczego Audiofilska? Valvo gra bardzo muzykalnym, wciągającym brzmieniem.
Nie jest to prostownik do zasosowań "przemysłowych" lecz do urządzeń audio - bardzo
bobrych brzmieniowych. ,Dziękuje za zainteresowanie. Pzdr. ....

:mrgreen: Zoltan

Sorki.... za zmieszanie. Ale argument podtrzymuję - adresowane coś dla audiofili to musi być poparte ceną. To tak jakby luksusowy Leibach miał kosztować 20000 PLN. Niby te samo autko ale prestiż nie ten...
fugasi
3125...6249 postów
3125...6249 postów

Post autor: fugasi »

Haha, chyba Maybach? :lol:
_
Awatar użytkownika
ZoltAn
1250...1874 posty
1250...1874 posty

macska pisze: Zoltan!
Dlaczego to taka ciekawostka?
Nigdy nie zwracałem na to uwagi - albo lampy Tungsram, z którymi miałem dotychczas do czynienia miały te krzyżyki prawie niezauważalne i jakoś mi to umykało... te zaś są bardzo wyraźne.
_idu

fugasi pisze:Haha, chyba Maybach? :lol:
Tak oczywiście ... ew. Lexus.
Awatar użytkownika
jdubowski
moderator

Post autor: jdubowski »

efekt02 pisze:moze Valvo "foreign" :)
widzialem Brimary i Mazde opisane "foreign" produkowane w Valvo Hamburg, a z Blackburn mam jedynie lampki sygnowane PHILIPS...
Swego czasu w GB działało prawo nakazujące umieszczanie tego "foreign" na każdym importowanym artykule, więc albo coś miało "foreign" albo było z Blackburn.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============