1/ Kurrrr...tka na wacie - za kogo to mnie uważacie (rym niezamierzony ) Przecież to nie ja wystawiłem tę aukcję
2/ odpowiedź wystawcy: Witam. Dlaczego Audiofilska? Valvo gra bardzo muzykalnym, wciągającym brzmieniem.
Nie jest to prostownik do zasosowań "przemysłowych" lecz do urządzeń audio - bardzo
bobrych brzmieniowych. ,Dziękuje za zainteresowanie. Pzdr. ....
Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
ZoltAn pisze:1/ Kurrrr...tka na wacie - za kogo to mnie uważacie (rym niezamierzony ) Przecież to nie ja wystawiłem tę aukcję
Sprzedawca jest przecież ze Stolllycy a ZoltAn wszak ze Śląska ("Jo jezdem górnik z kopalni Makoszowy i jo się wos pytum, gdzie jezd tyn górnik z kopalni Bytum?")
Ale że tak zapytum: to prawda, że w Blackburn w Wielkiej Brytanii produkowano lampy stemplowane marką Valvo?
Ciekawostka: mam kilka ECC83 TUNGSRAM z wyraźnym charakterystycznym philipsowskim "krzyżykiem" na szkle kopułki bańki.
Czyżby Tungsram kupował "golce" u Philipsa i tylko je metkował Chyba, że mieli także maszyny Philipsa...
Zdjęcia lamp wkleję z domu - tutaj ich nie mam.
Ale, skoro moje trzy ECC83 Telam są w 99,99% produktem Tungsrama (charakterystyczne 2x2mm "choragiewki" z numerami przygrzane do anod) to czemu by nie?
Zoltan
Nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie zauważyć różnicy! /Stanisław Jerzy Lec/
ZoltAn pisze:Ciekawostka: mam kilka ECC83 TUNGSRAM z wyraźnym charakterystycznym philipsowskim "krzyżykiem" na szkle kopułki bańki.
...Chyba, że mieli także maszyny Philipsa...
Zoltan
Zoltan!
Dlaczego to taka ciekawostka?
Wszystkie moje Tungsramy (nowale i rimlocki) maja te krzyzyki
Cale maszyny na pewno nie mieli, najwyzej formy od Philipsa.
Oryginalnych maszyn od Philipsa Rosjanie w ramach reparacji wojennej wywiezli do siebie (jednym slowem: ukradli).
ZoltAn pisze:1/ Kurrrr...tka na wacie - za kogo to mnie uważacie (rym niezamierzony ) Przecież to nie ja wystawiłem tę aukcję
2/ odpowiedź wystawcy: Witam. Dlaczego Audiofilska? Valvo gra bardzo muzykalnym, wciągającym brzmieniem.
Nie jest to prostownik do zasosowań "przemysłowych" lecz do urządzeń audio - bardzo
bobrych brzmieniowych. ,Dziękuje za zainteresowanie. Pzdr. ....
Zoltan
Sorki.... za zmieszanie. Ale argument podtrzymuję - adresowane coś dla audiofili to musi być poparte ceną. To tak jakby luksusowy Leibach miał kosztować 20000 PLN. Niby te samo autko ale prestiż nie ten...
macska pisze: Zoltan!
Dlaczego to taka ciekawostka?
Nigdy nie zwracałem na to uwagi - albo lampy Tungsram, z którymi miałem dotychczas do czynienia miały te krzyżyki prawie niezauważalne i jakoś mi to umykało... te zaś są bardzo wyraźne.
efekt02 pisze:moze Valvo "foreign"
widzialem Brimary i Mazde opisane "foreign" produkowane w Valvo Hamburg, a z Blackburn mam jedynie lampki sygnowane PHILIPS...
Swego czasu w GB działało prawo nakazujące umieszczanie tego "foreign" na każdym importowanym artykule, więc albo coś miało "foreign" albo było z Blackburn.
========== Mente et malleo ==============
Jaroslaw Dubowski, Bytom jdubowski@interia.pl
========== Mente et malleo ==============