No nie wiem sam, przed chwilą skończyłem przeglądać schematy tranzystorowych radyjek z okresu do początku lat 70 i nic mi zbytnio nie pasuje (dużo przejrzałem, ale mogłem pominąć pojedyńcze, korzystałem z olradio.pl). Kolibry i Sylwie odpadają bo tam były Td48, a na schematach, które znalazłem transformatorki głośnikowe mają zbyt mało wyprowadzeń (u mnie jest ich osiem, na wiekszości pięć).
Możliwe, że jest to trafko z radia Ewa(Alina, Ewa 2) na AD162(ADP665), ale schematu tychże radyjek nie znalazlem. Nieukrywam, że ciekawi mnie to bo chciałem zastosować to trafko w jakimś układzie, tak dla odmiany od konstrukcji lampowych, ale żeby być jeszcze "retro" zrobić coś na tranzystorach germanowych. Nie mam jeszcze raczej takiej wiedzy, żeby zaprojektować samemu tranzystorową końcówkę przeciwosobną. Poniżej jest rozpiska:
6-7 i 7-8 powinno być chyba symetryczne, tu jest inaczej, mozliwe że to tylko wina zasniedziałych styków. Rezystancja między 1-4 a 4-5 nie jest równa. Obliczę jeszcze przekładnię, no i zostanie mi już chyba tylko znalezienie jakiś materiałów o projektowaniu przeciwosobnych wzmacniaczy tranzystorowych z transformatorem głośnikowym, bo "gotowca" nie łatwo znaleźć
Ale mimo wszystko się jeszcze zapytam. Nie spotkał się może ktoś z tym transformatorkiem w jakimś radiu (albo może w czymś innym)?