Witam.
W przerwach między kolejnymi podejściami do budowy wzmacniacza, zastanawiam się nad jego wykończeniem. Obicie i narożniki już w sumie obmyśliłem. Myślę też, że za zrobienie "panelu" wezmę się po bożemu - nadruk na jakimś papierze samoprzylepnym i wsio. Tylko tu mam pewne zapytanie:
Załóżmy, że tworzę nowy obraz w Gimpie - jakie mam ustawić DPI i rozdzielczość? W tych sprawach nie jestem za bardzo "oblatany"
A może znajdzie się dobra dusza, która wrzuci wzór swojego panelu i opisze w kilku słowach co i jak?
Powiedzcie proszę, czy są jakieś darmowe narzędzia (programy) do tworzenia prostych rysunków i opisów w formacie wektorowym?
Np. chciałbym przygotować panel przedni do wzmacniacza i dać go do grawera.
Hej,
zrobiłem prosty projekt panelu w inkscapie, wydrukowałem do pdfa, następnie z pdfa na papier, no i na papierze wyszło ponad 2% mniejsze niż projekcie. Co trzeba zrobić żeby wydrukował w zadanej wielkości?
jethrotull pisze:Hej,
zrobiłem prosty projekt panelu w inkscapie, wydrukowałem do pdfa, następnie z pdfa na papier, no i na papierze wyszło ponad 2% mniejsze niż projekcie. Co trzeba zrobić żeby wydrukował w zadanej wielkości?
W Adobe Reader w oknie drukowania masz opcje zmiany formatu: rzeczywisty, skaluj do wskazanego formatu albo % normalnego rozmiaru.