p.cz. ruskiego odbiornika samochodowego AT-66-C
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- moderator
p.cz. ruskiego odbiornika samochodowego AT-66-C
Zna ktoś _dokładną_ wartość częstotliwości pośrednie tego odbiornika? (radio samochodowe z Wołgi, niestety na tranzysotrachm ale germanowych :) Powinna być w okolicach 460㎑, ale różne obwody są różnie zestrojone, a ja potrzebuję dokładnej wartości, bo radio jest strojone indukcyjnie i muszę się dopasowac do tych cholernych cewek. Niby mogę sam poeksperymentować, ale konstrukcja radia skutecznie to utrudnia. Tak koszmarnie zwalonej konstrucji emchanicznej już dawno nie widziałem, a tak niewiele potrzeba by to było znacznie wygodniejsze :(
-
- 2500...3124 posty
Re: p.cz. ruskiego odbiornika samochodowego AT-66-C
Mam trochę materiałów na temat AT-66 (bez C)
pośrednia AM 465+/- 2
FM 10,7
mogę przesłać na forum nie zamieszczę,za dużo.
pośrednia AM 465+/- 2
FM 10,7
-
- moderator
Re: p.cz. ruskiego odbiornika samochodowego AT-66-C
To musi być coś innego (zresztą schemat mam, nie mam tylko wartości częstotliwości). Mój ma na końcu C, i pośrednią FM 6.5㎒. Za to stanąłem teraz na czymś innym - na obwodach wejściowych. Sąś one dziwne, - filtr dolnoprzepustowy typu Π, z przestrajaną cewką. I rzeczywiśie jest to filtr dolnoprzepustowy - skutecznie tłumi sygnał w.cz. doprowadzony do wejścia antenowego... Najdziwniejsze jest to, że wszystko jest zgodne ze schematem...staszeks pisze:Mam trochę materiałów na temat AT-66 (bez C)
pośrednia AM 465+/- 2
FM 10,7