Nowy pomysl zastosowania WK Lukasza Fikusa:
http://www.lampizator.eu/digilampizator ... zator.html
Chcialbym ten uklad wyprobowac w swoim transporcie. Jakie typy lamp mizecie polecic ?
Moge kupic ecc84...jednym slowem poprosze o Wasza rekomendacje

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
lancaster pisze: Chcialbym ten uklad wyprobowac w swoim transporcie. Jakie typy lamp mizecie polecic ?
Moge kupic ecc84...jednym slowem poprosze o Wasza rekomendacje
Mnie zastanawia, jak ktoś kto zna podstawowe prawa fizyki może wierzyć w takie brednie.lancaster pisze:....nie zastanawia Cie dlaczego rozne kable cyfrowe roznei wplywaja na brzmienie ? A przeciez nie powinny miec znaczenia teoretycznie ? Bit to bit przecież.....
Skoro w avatarku mam odpowiedź impulsową kawałka kabla, to pewnie mnie zastanawiałolancaster pisze:....nie zastanawia Cie dlaczego rozne kable cyfrowe roznei wplywaja na brzmienie ? A przeciez nie powinny miec znaczenia teoretycznie ? Bit to bit przecież.....
No więc... Jakby to powiedzieć... Nie wpływają. W ogóle. Nic. Wpływają na kształt sygnału, (przenoszenie zboczy, szum itp), co wpływa na ew. stopę błędów czy maksymalna długość kabla po której sygnał jeszcze jest czytelny, ale na brzmienie nie wpływają - nie ma takiej możliwości, podobnie jak nie wpływa na nie kolor obudowy, czy ilość plam na Słońcu.lancaster pisze: ....nie zastanawia Cie dlaczego rozne kable cyfrowe roznei wplywaja na brzmienie ? A przeciez nie powinny miec znaczenia teoretycznie ? Bit to bit przecież.....
moze ponumerowane...macska pisze:Ööö... co to sa kable cyfrowe?
macska pisze:Ööö... co to sa kable cyfrowe?
OK, nie mam zamiaru nikogo "nawracac"tszczesn pisze:No więc... Jakby to powiedzieć... Nie wpływają. W ogóle. Nic. Wpływają na kształt sygnału, (przenoszenie zboczy, szum itp), co wpływa na ew. stopę błędów czy maksymalna długość kabla po której sygnał jeszcze jest czytelny, ale na brzmienie nie wpływają - nie ma takiej możliwości, podobnie jak nie wpływa na nie kolor obudowy czy ilość plam na Słońcu.lancaster pisze: ....nie zastanawia Cie dlaczego rozne kable cyfrowe roznei wplywaja na brzmienie ? A przeciez nie powinny miec znaczenia teoretycznie ? Bit to bit przecież.....
Nie dziw sie, jak ktos twierdzi ze czlowiek moze latac, ot tak sobie, to ja mimo wszystko jednak nie bede skakal z 10-go pietra, tylko dlatego zeby sie przekonac czy tak jest/nie jestlancaster pisze: ....z drugiej strony dziwie sie troche kolegom, ze tak bez dokonanie proby padaja oceny...
Cala masa lamp jest nadajacych do tego, (ECC81 - 85, 6N3P-E itd), moj faworyt to 12Z1L, tylko trzeba obrac jak kartoflalancaster pisze: ...w takim razie prosze mnie potraktowac jak nieszkodliwego ekscentryka:) Poprosze o propozycje typow lamp mogacych obsluzyc psamo do 30-50MHz(SPDIF)
jethrotull pisze:Nie bez próby. Temat był szeroko "próbowany" i komentowany. Zapraszam do zapoznania się z wątkiem:
http://trioda.com/forum/viewtopic.php?f ... iowa%C4%87
o tu uz bardzo ladnie. Dzieki za info. 6n2p(ecc83) akurat mam w domu i jezeli beda OK to rachu ciachu i robimy testmacska pisze:Cala masa lamp jest nadajacych do tego, (ECC81 - 85, 6N3P-E itd), moj faworyt to 12Z1L, tylko trzeba obrac jak kartofla![]()
Duzo ladniej sie prezentuje bez tego ekranu z aluminium, a przeciez o to chodzi