Witam!
Mam nietypowy problem i pytanie do Forumowiczów, którzy robią zakupy na niemieckim Ebayu. Jak realizujecie płatności związane z zakupami? Kupiłem ostatnio kilka przedmiotów i jak się okazało nie bardzo mam jak zrobić względnie tani przelew. Za przelew na niemieckie konto w banku PKO musiałbym zapłacić ponad 100zł prowizji. Mam w związku z tym pytanie: czy posiada ktoś internetowe konto w niemieckim banku i mógłby mi pomóc? Najlepiej, jeśli byłby z Wielkopolski- sam wtedy przyjadę z pieniędzmi w Euro, by wykonać ten przelew. Wydaje mi się, że przelew z niemieckiego konta na niemieckie będzie sporo tańszy, niż z polskiego:/ Nie ukrywam, że zależy mi na czasie. Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc?
Dziękuję i pozdrawiam
Prośba do Forumowiczów posiadających konto w niemieckim bank
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
- taboret1
- 250...374 postów
Re: Prośba do Forumowiczów posiadających konto w niemieckim bank
Tak, zalogowałem się dzisiaj, ale czynności związane z rejestracją trwają kilka dni- to trochę długo:/
Chyba, że ktoś z Wielkopolski już ma aktywne takie konto?
A żeby nie było, że wylatuję tutaj z jakimś zupełnym OT- ten, kto mi z tym wszystkim pomoże na pewno dostanie jakąś lampkę;)
Chyba, że ktoś z Wielkopolski już ma aktywne takie konto?
A żeby nie było, że wylatuję tutaj z jakimś zupełnym OT- ten, kto mi z tym wszystkim pomoże na pewno dostanie jakąś lampkę;)
Zawsze możesz przecież wysłać pieniądze listem wartościowym. Ewentualnie zmień bank, w innych prowizja jest znacznie niższa.
A w jakich na przykład? Akurat ja chciałem wpłacić do banku słowackiego, ale też nie bardzo wiem jak.Nie wem czy przez bank czy jakimś innym sposobem?
Paweł
Trzy razy już robiłem zakupy na ebayu i przelew z mojego banku (BGŻ) do Reichu wcale tak drogo nie wychodził. Z tego co pamiętam były to kwoty rzędu 30zł.