47E - Sylvania, wersja eksportowa 47, na cokole oprócz nazwy firmy wybite F i 5
58 - na bańce symbol 58 w kółeczku, na cokole grawerowany "Sylvania" oraz A i 4
58 - na bańce czysto, na cokole 58 i deForest, nic więcej nie ma
6D6 - Raytheon - j/w
57 - Hytron, na bańce osmiokąt z symbolem 57 - Made in USA, na cokole grawerowany "Hytron" i literka K
24A - na cokole U4, na bańce 24A w ośmiokącie. Producent nieznany
27 - Keletron (na cokole), 27 w kółku na bańce, nic więcej. Nie wiem nawet, czy to lampa amerykańska, czy produkowana gdzieś w Europie.
Wersja 1B4 z pudełkiem, na lampie 1B4 w ośmiokącie, na cokole "RCA Radiotron, Cunningham", wewnątrz na tekturce, trzymającej lampę w pudełku jest oprócz numerów patentowych jeszcze CL-14 i 3-46, ale czy to data, to już nie wiem
6A6 - Tungsol - tu już lepiej - na cokole wybite 322626 - 322 to kod EIA/RETMA Tung-Sola a 626 to zakodowana data - wygląda na 1946 (chyba) i 26 tydzień - to akurat znalazłem.
Znalazłem jeszcze informację, że RCA kodowała datę produkcji wykonując odpowiednie przerwy w ośmiokącie otaczającym symbol - przerwa w rogu oznacza rok, przerwa w boku - miesiąc, ale jak to jest kodowane - nie udało mi się znaleźć. 6A6 Tung-Sola ma dwie przerwy w bokach (lewy i dolny) i jedną w lewym dolnym rogu. 24A ma tylko przerwę w dolnym boku (jedną), pudełkowa RCA jak i pozostałe - nie mają żadnych przerw.
Za jakiekolwiek dodatkowe informacje byłbym bardzo wdzięczny

Pozdrawiam