Pewnie niektórym zaraz ciśnienie podskoczy, ze kolejny sie zjawił z dziwnymi pomysłami. Wbrew dość prorokującemu tytułowi, nie chce stosować tego trafa jako głośnikowe (chociaż, nie do końca...) Posiadam takowe 2 trafa, niestety, uszkodzone (w sumie jedno rozebrane na części, zostały blachy i karkas, 2 w całości, ale z uszkodzonym jednym wtórnym) Skoro trafa te miały po 40W, to może dało by rade przewinąć je na transformatory głośnikowe do PP 2xEL34 ? (jak pewnie niektórzy zauważyli, poszukiwanie przeze mnie takich traf to już prawie obsesja ) Chodzi oczywiście o konstrukcje stricte gitarową.
fresostrowiec pisze:jaki przekrój ma to trafko - 8cm^2 - chyba trochę za mało jak na 50W końcówkę PP, taki rdzeń bardziej nadaje sie na jakiegoś 18W-atowego PP na EL84
Pisałem Ci już w odpowiedzi na Twoje PW żebyś rozejrzał się za jakimś TS90 na rdzeniu LL i przewinął mu wtórne - na allegro czasem takie trafa idą za grosze
to skoro traf tych raczej nie wykorzystam, to może ktoś potrzebuje je ? w zasadzie same kształtki, bo jako trafa nie są sprawne... (najlepiej wymienić na jakie lampki )
Mógłbym przygarnąć ale z karkasami - nawinie się coś na nich:) Z lampek jakie Cię interesują raczej nic nie mam na zbyciu - może jakąś kaskę chcesz za nie?