Mam pewien pomysł.. jako że w niedalekiej przyszłości chciałbym przerobić mój obecny head na końcówkę mocy do racka i preamp (rownież do racka) to zacząłem kombinować.. Wymyśliłem sobie że ten preamp (lampowy oczywiście) mógłby być sterowany w pełni cyfrowo! Mieć pamięć, presety, kilka torów sygnałowych, byc kompatybilny z MIDI, i może jeszcze odbierać kablówkę czy chociaż tvn..

- preamp podzielony na dwa 'kanały' - mesa i jcm800 konfigurowalny w soldano atomic
- w obydwu kanałach gain realizowany potencjometrem cyfrowym, z kolei korekcja tonów po (wtórniku) scalonym 5 pasmowym equalizerem tda7317 (którego bardzo fajna opcją jest to że jego pasma można samemu określać zewnętrznymi elementami)
- każdy z kanałów miałby po kilka dziwnych opcji brzmieniowych których jeszcze nie wymysliłem

- wszystkie elementy wykonawcze (przekazniki, pot, eq) sterowane procesorem najprawdopodobniej atmega8 poprzez magistrale I2C
- całość zaprogramowana bardzo user friendly

Narazie to taki bardzo ogólnikowy zarys... powiedzcie co o tym sądzicie? Wszelkie uwagi i sugestie są bardzo mile widziane
pozdrawiam