Milowicka giełda elektroniczna 18.09.2004

Jeśli informacja nie pasuje do żadnego działu, a musisz się nią podzielić - zrób to tutaj.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd

Awatar użytkownika
Romekd
moderator

Milowicka giełda elektroniczna 18.09.2004

Post autor: Romekd »

Witam.
Ładna pogoda oraz potrzeba nabycia kilku podzespołów skłoniły mnie dzisiaj do odwiedzenia giełdy elektronicznej w Sosnowcu-Milowicach. Na stoisku pani przyjeżdżającej zza wschodniej granicy widziałem wiele typów nieużywanych NOS-ów, których cena wydała mi się nieco wyższa niż jeszcze kilka tygodni temu. Z popularnych typów widziałem 6H1П, 6H2П, 6H6П, 6H8C, 6H9C, 6C19П, 6П14П-EB (wszystkie po 6zł), 6H23П (10zł), 6П3C, 6H13C (15zł), 6C33C i Г-807 (25zł) oraz ГM-70 (50zł). Były również ECC83 produkcji RFT po 8zł. Bardzo podrożały podstawki pod lampy, choć być może nowe ceny spowodowane są tym, że są to już podstawki produkowane współcześnie na potrzeby konstruktorów-hobbystów. Ich ceny wahają się od 12 do 20zł, choć można też kupić „lepsze” z pozłacanymi wyprowadzeniami po 25-30zł za sztukę. Od kilku tygodni można na giełdzie nabyć również porcelanowe nakładki na lampy posiadające wyprowadzenie anody w górnej części bańki. Występują one w dwóch wymiarach – mniejszym na lampy typu EL500 (7zł) i większym dostosowanym do grubszych wyprowadzeń jak np. w lampie Г-807 (10zł). Za niedługi czas mają się ponoć pojawić listwy (łączówki) z punktami lutowniczymi.

Pozdrawiam,
Romek
α β Σ Φ  Ω  μ π °C ± √ ² < ≤ ≥ > ^ Δ − ∞ α β γ ρ . . . .