Co to za radio?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Co to za radio?
Posiadam następujące radio (fot). Czy ktoś może zetknął się z takim modelem. Jest to niewątpliwie produkcja polska - polskie napisy na skali, polskie elementy chassis. Poniżej zdjęcia radioodbiornika.
Paweł
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Re: Co to za radio?
Jest to jakaś przeróbka. Skala jest robiona ręcznie (część średniofalowa), kondensator jest podwójny a cewki pojedyncze (zresztą od hitlerka), lampy z kilku serii, jakość montażu żadna. IMO to czyjaś prywatna konstrukcja na elementach z odzysku.pawfil pisze:Posiadam następujące radio (fot). Czy ktoś może zetknął się z takim modelem. Jest to niewątpliwie produkcja polska - polskie napisy na skali, polskie elementy chassis. Poniżej zdjęcia radioodbiornika.
A czy skrzynka może pochodzić od jakiegoś modelu produkowanego "fabrycznie" czy to być może jakaś własna konstrukcja?
Paweł
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Skrzynka jest dość ładna, ale trudno to ocenić. Dobry rzemieślnik spokojnie coś takiego wykona, choć raczej nie chciałoby mu się bawić w coś takiego jak tu jest na głośniku.pawfil pisze:A czy skrzynka może pochodzić od jakiegoś modelu produkowanego "fabrycznie" czy to być może jakaś własna konstrukcja?
- Valdi5
- 1250...1874 posty
Jeśli można się wciąć ????
Może ktoś rozpozna, front to orginał, ale wnętrze to przerobione
Może ktoś rozpozna, front to orginał, ale wnętrze to przerobione
Poszukuję radia lub szczątki:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Zdjęcie skali z bliska można dostać (jak jest oryginalna). Bardzo mi przypomina mojego Triokonga, z tym, że w lustrze (mój ma skalę z prawej strony) i z czterema gałami.Valdi5 pisze:Może ktoś rozpozna, front to orginał, ale wnętrze to przerobione
Nie wiem co to za radio, ale bardzo znajomo wygląda mi ten aparacik w dolnym rogu zdjęcia 

Aktualnie na wymianę: Esbrok Magnes
- Valdi5
- 1250...1874 posty
Owszem , owszem zdjęcie z ebay, ale radio jak twierdził sprzedający pochodzi z Polski,
może to jakiś Telefunken ???
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Telefunken prawie na pewno nie, ewentualnie może włoski, one były zupełnie inne niż reszta.Valdi5 pisze:Owszem , owszem zdjęcie z ebay, ale radio jak twierdził sprzedający pochodzi z Polski,
Proszę popatrzeć na fotki mojego Triokonga
Może to tylko tak zrobiono zdjęcie--jak robię zdjęcie kamerką wbudowaną do laptopa (i wywinietą na zewnątrz pokrywy)--w tym położeniu kamerka jest do góry nogami------i zdjęcia w podglądzie i po zrobieniu są odbiciem lustrzanym-----pozdrawiam Wooold
- tszczesn
- moderator
- Kontakt:
Ale to już dość istotna zmiana jest. Jakby ktoś wystawił na Allegro np. Allegro ze skalą z lewej strony to byłby to unikat, a po licytycaji okaże się oszustwemwooold pisze:Może to tylko tak zrobiono zdjęcie--jak robię zdjęcie kamerką wbudowaną do laptopa (i wywinietą na zewnątrz pokrywy)--w tym położeniu kamerka jest do góry nogami------i zdjęcia w podglądzie i po zrobieniu są odbiciem lustrzanym-----pozdrawiam Wooold

Że co?????? A programy do najprostszej obróbki zdjęć? Tragedia, ręcę opadają gdy widzi sie takie lamerstwo...wooold pisze:Może to tylko tak zrobiono zdjęcie--jak robię zdjęcie kamerką wbudowaną do laptopa (i wywinietą na zewnątrz pokrywy)--w tym położeniu kamerka jest do góry nogami------i zdjęcia w podglądzie i po zrobieniu są odbiciem lustrzanym-----pozdrawiam Wooold
- Valdi5
- 1250...1874 posty
I znów prośba
Kupiłem ,ale nie wiem co??? ( najpierw kupuję a potem myślę)
Co to za radio:
Co to za radio:
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
-polskie do 45r.,
-cewki do Echo 121Z
-skala do Telef. T4
-gałki do Telef. T6z
majorlwp@onet.eu
I tak jest ze wszystkim, co kupujesz?Valdi5 pisze: ( najpierw kupuję a potem myślę)
Niemiecki Philips 446A. Zresztą na chassis jest tabliczka...
Valdi5 pisze:I znów prośba
Z tym myśleniem, to nie wiem czy tak do końca prawda.

Aktualnie na wymianę: Esbrok Magnes