Wisła
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
- 6250...9374 posty
Wisła
Temat może trochę nietv ale niech mi ktoś objaśni(algorytm) jak działa licytacja na Allegro(pytam poważnie).Właśnie zacząłem nieśmiałą próbę przelicytowania(chyba bez szans na wygraną)jakiś harcowników (Allegro/TV retro) i wyskakuje stale 102PLN(i dalej,,cena mnimalna nie...") a daję znacznie więcej.1200PLN nie dam (bo żona,itd,itp..) ale ten poziom cenowy mnie kompromituje i daje pole takim jak jacek1303(temat zablokowany,Alek dzięki)do pogadywania ,że ludzie licytują po 0,5PLN.A ostatnio licytowałem kwotą WIĘKSZĄ a wygrałem przy mniejszej kwocie do zapłacenia.Trochę tego nie kumam...A dla młodszych(doświadczeniem) kolegów info:ten TV to WisłaB ,Wisełka A(dawno temu miałem..) ma końcówkę linii na G807.
-
- moderator
Re: Wisła
Możesz dać nawet 5000 PLN - jeśli poprzednik dał 24 zł to ustawisz się na 25 zł, i tyle zapłacisz. Gdy ktoś da 300zł - Twoja oferta ustawi się na 301 zł - i tak aż do pięciu tysięcy które ustawiłeś. W końcu ktoś da więcej niż 5000 i Cię przebije, ustawi się 5001. Gdy ktoś więcej niż maksimum poprzednika to znów ustawi się jego kwota z przebiciem o złotówkę..
Senza mai stancià nè mai rifiatà
Cumbattenti d'onore di Santa Libertà
Parechji sò spariti à o fior' di l'età
Surghjent'è acque linde di lu fium'unità
-
- 625...1249 postów
Twoja maksymalna kwota jest niższa od minimalnej kwoty podanej przez sprzedawcę (dlatego też wyświetla ciągle 102zł). Przypuśćmy, że sprzedawca dał kwotę minimalną 1000zł, wtedy podając dajmy na to 1100zł, doskoczymy od razu do tej kwoty 1000zł (będzie pokazywało 1000zł). Jeżeli podamy mniej niż 1000zł to wtedy naturalnie przeskoczy tylko tego co dał najwięcej.cirrostrato pisze:Temat może trochę nietv ale niech mi ktoś objaśni(algorytm) jak działa licytacja na Allegro(pytam poważnie).Właśnie zacząłem nieśmiałą próbę przelicytowania(chyba bez szans na wygraną)jakiś harcowników (Allegro/TV retro) i wyskakuje stale 102PLN(i dalej,,cena mnimalna nie...") a daję znacznie więcej.1200PLN nie dam (bo żona,itd,itp..) ale ten poziom cenowy mnie kompromituje i daje pole takim jak jacek1303(temat zablokowany,Alek dzięki)do pogadywania ,że ludzie licytują po 0,5PLN.
A to nie była przypadkiem licytacja wieloprzedmiotowa? Jeżeli jest wiele przedmiotów i wygra kilka osób, to wtedy wygrana suma za przedmiot jest dla wszystkich równa i jest to kwota na jaką się załapie ostatni licytujący.cirrostrato pisze:A ostatnio licytowałem kwotą WIĘKSZĄ a wygrałem przy mniejszej kwocie do zapłacenia.Trochę tego nie kumam...
-
- moderator
Albo poprzednik dał max. 10 zł, a ty dałeś 12 i ustawiło się na 10,50, albo komuś odwołano ofertę.
Senza mai stancià nè mai rifiatà
-
- 6250...9374 posty
No to kończmy te pogadanki,ja prosty chłopak i jak daję 12 to daję a jak każą płacić 10,50 to tylko się cieszę.Dzięki bo jednak wiem teraz więcej.Do końca licytacji Wisełki jeszcze parę dni..
-
- 625...1249 postów
A u mnie i negocjacje ze ślubną się powiodły i licytacja
. Czeka mnie podróż do Warszawy
.
http://allegro.pl/item294502231_telewizor_wisla.html

http://allegro.pl/item294502231_telewizor_wisla.html
-
- 6250...9374 posty
...a potem z Wisłą do Wisłyufoglonojad pisze:(...)Czeka mnie podróż do Warszawy.(...)

Gratuluję zakupu.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
-
- 6250...9374 posty
Kończę remont chałupy,dwa dni lakierowania(smród!!!!!), brak czasu i nie dopatrzyłem tej aukcji.Jak będziesz miał ją (Wisełkę) w ręku to pochwal się,czy to A czy B(info,że to A i za taką cenę mnie dobije...)
-
- 625...1249 postów
No i popłynęła Wisła za cenę ponad 1200zł (cena wyższa od kup teraz
).
http://allegro.pl/item292429424_stary_t ... inal_.html
Co prawda wydaje się, że jej stan jest bardzo dobry, ale chyba jeszcze nigdy nie osiągnęła takiej ceny.

http://allegro.pl/item292429424_stary_t ... inal_.html
Co prawda wydaje się, że jej stan jest bardzo dobry, ale chyba jeszcze nigdy nie osiągnęła takiej ceny.
-
- 625...1249 postów
Ten gość ma dobrego farta, wszystkie wystawione przez niego rzeczy, sprzedawane są za ogromne sumy. Aż dziw bierze, czy to czasem nie jest podpucha. Kiedyś w mojej lokalnej gazecie, był wywiad z tym gościem. Zbierał je od bardzo dawna, teraz wyprzedaje.