Mam ogromną prośbę. Czy mógłby mi ktoś poradzić, jakie elementy dobrać w układzie przesteru na tej jednej 12AX7 (Preamp 2112), tak aby zbliżyć go możliwie najmocniej do układu z trzema lampami z załącznika (5150)!???
Myśle, że są to rezystory w dzielnikach wejściowych oraz rezystory z katody i anody wraz z kondensatorami... Jakie wartości należało by im nadać, przedział? Chodzi o to, aby wycisnąć z tego jak najmocniejszy przester, ale tak, aby nie było jeszcze zatkania, czy pompowania.
To jest preamp mojego idola Edka VH

Właśnie się dłuuugo dziwiłem, czemu w tym preampie (a ma 2 lampy) nie potrafię za cholerę ustawić takiego brzmienia, jakie miałem w poprzednim, opartym na tylko JEDNEJ lampie!?!
A tu się teraz okazało! Tam właśnie przester był wykonany przez samą lampę, a nie mostek Gretza...!
W tym schemacie 2112 jest kondensator o wartości "OMIT"? Wie ktoś może ile to jest?? Czy te kondensatory 0,0082K250F to są 8,2nF/250V, czy inne?
Uffff

Na koniec jeszcze jedno pytanko. Czy można zrobić taki podobny przester lampowy, ale zasilany np. napięciem = 24V ??? Widziałem już taki jeden schemat.
Jak się takie coś zachowuje w praktyce?
Bardzo proszę o poradę i za razem dziękuję!