Kwestia zatapiarki
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
-
Alek
Re: Kwestia zatapiarki
Korzystając z faktu likwidacji jednego z wiodących zakładów regeneracji kineskopów
nabyłem niżej przedstawione cudo
, które może być przydatne. Warunkiem będzie jednak postawienie tlenu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
MarekSCO
- 2500...3124 posty

-
Alek
Palnik ten być może spełni część założeń. Traktuję go głównie jako wzór.
-
_idu
No cóż TV tzw z banią sie wyrzuca teraz LCD'ki sa w modzie...Alek pisze:Korzystając z faktu likwidacji jednego z wiodących zakładów regeneracji kineskopów![]()
Są jeszcze "plazmy" mają względnie mała trwałość może warto zainwestować w ich regenerację ...
Ryzykowne bowiem nasi regulatorzy dt radia i TV chcą zmusić polskie społeczeństwo za 3 lata do zaprzestania całkowitego emisji analogowej TV oraz zapewne też analogowego radia FM i AM.
-
Alek
Regeneracja plazmy nie jest możliwa. Problemem jest tu napylenie na luminofor materiału katody, nie zaś skład mieszaniny gazowej.
-
cirrostrato
- 6250...9374 posty

Problemem jest absolutnie wyłącznie i tylko sens ekonomiczny takiej zabawy,w obecnych czasach w zasadzie takie (techniczne) problemy nie istnieją.Alek pisze:Regeneracja plazmy nie jest możliwa. Problemem jest tu napylenie na luminofor materiału katody, nie zaś skład mieszaniny gazowej.
-
Alek
Marek: Oto otrzymane dziś od vic384 koła.
-
MarekSCO
- 2500...3124 posty

Ja tam widzę cztery koła na paski zębate 
Tylko czy dadzą się rozciąć ?
Tylko czy dadzą się rozciąć ?
Miło mi z Wami 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Vic384
- 1250...1874 posty

Czesc
Dadza, dadza. Sa to trzy kola razem. Ja zrobilem tak: przecialem srodkowe i mialem dwa zewnetrzne osobno. "Wybralem srodek" i nalozylem pierscien zebaty na przygotowana tulejke z mosiadzu i tak powstaly dwa metalowe kola zebate z plastikowym wiencem. Pasek trzeba rozciac na pol, bo jest za szeroki, no i beda wtedy dwa. Potrzebna mi byla miniaturowa szlifierka do otworow, wiec...
4 lozyska z takich kolek pracuja w miniwalcarce do drutow, gdzie walce "robocze" sa z trzpieni z wiertel weglikowych 0.125 cala.
Pozdrowienia
Dadza, dadza. Sa to trzy kola razem. Ja zrobilem tak: przecialem srodkowe i mialem dwa zewnetrzne osobno. "Wybralem srodek" i nalozylem pierscien zebaty na przygotowana tulejke z mosiadzu i tak powstaly dwa metalowe kola zebate z plastikowym wiencem. Pasek trzeba rozciac na pol, bo jest za szeroki, no i beda wtedy dwa. Potrzebna mi byla miniaturowa szlifierka do otworow, wiec...
4 lozyska z takich kolek pracuja w miniwalcarce do drutow, gdzie walce "robocze" sa z trzpieni z wiertel weglikowych 0.125 cala.
Pozdrowienia
-
MarekSCO
- 2500...3124 posty

Dzięki
Alka trzeba by wysłać na jakiś "Wakacyjny Kurs Szpiegostwa Przemysłowego"
Gdzie by go nauczyli fotografować
Pozdrawiam
Miło mi z Wami 
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Alek
Oto zdjęcie z innego ujęcia.
-
MarekSCO
- 2500...3124 posty

-
Michał_B
- 1875...2499 postów

Nie wiem jak ta zatapierka miałaby być napędzana, i jakiej mocy mają być silniki, ale mam jakieś na 12 i 24v z przekładniami zębatymi. były montowane w dużych kserach i moc pewnie też jakąś tam mają.
Jak coś mogę wkleić fotki.
Pozdrawiam
Jak coś mogę wkleić fotki.
Pozdrawiam
Serdecznie zapraszam na moją stronę dotyczącą powojennych Polskich telefonów: http://telefony.elektroda.eu
-
MarekSCO
- 2500...3124 posty

-
Jarosław
- 625...1249 postów

Witam.
Jeżeli by były potrzebne, to posiadam cztery jednakowe koła z rozrządu (z silnika Rovera 1.4 V16) i pasek rozrządu. Podejrzewam, że pewnie będą za duże opory toczenia, ale zapytać chyba warto?
Jeżeli by były potrzebne, to posiadam cztery jednakowe koła z rozrządu (z silnika Rovera 1.4 V16) i pasek rozrządu. Podejrzewam, że pewnie będą za duże opory toczenia, ale zapytać chyba warto?
Pesymista to dobrze poinformowany optymista...