Powracając do tematu przewodniego, czyli SubFor pozwalam sobie przekazać informację, że z uwagi na równy (mniej więcej) podział zwolenników i przeciwników (patrz: aktualny wynik referendum) i podobne odczucia wśród Moderatorów usunięty został budzący największe kontrowersje podział kategorii "Linki i odnośniki" i pozostawiony podział kategorii Ogłoszenia.
Dyskusje o ewentualnych dalszych modyfikacjach są w toku. Zachęcam Użytkowników, którzy dotychczas nie głosowali o większą aktywność.
Subfora
Moderator: gsmok
-
- administrator
-
- 625...1249 postów
Re: Subfora
c
Za to jest kilku przeciwników tych zmian:
viewtopic.php?p=147969#p147969
viewtopic.php?p=148467#p148467
viewtopic.php?p=148242#p148242
oraz moje posty.
(nie brałem pod uwagę postu Traxmana, któremu ten dział jest obojętny).
Za to za podziałem linków i odnośników nie było głosów przeciw. Wydzielenie książek było bardzo dobrym pomysłem, o literaturę coraz trudniej, a tak to zawsze jest chociaż w wersji cyfrowej. Teraz trzeba się naszukać by coś odnaleźć.
A odnośnie schematów forsowanych przez Tszczesna:
viewtopic.php?p=148603#p148603
viewtopic.php?f=10&t=14293&st=0&sk=t&sd=a&start=60
viewtopic.php?p=148481#p148481
viewtopic.php?p=148508#p148508
A Temat powstał:
viewtopic.php?f=11&t=14444
W chwili obecnnej są tam 4 schematy, 3 można znaleźć na fonarze....
Jedyne co jest więcej do serwisówka i instrukcja, które można by zmieścić w katalogu na fonarze.
Więc gdzie ten równy podział?
Wyników ankiety nie powinno się brać pod uwagę ponieważ jest ona źle zbudowana.
Pozdrawiam
Matizz
Przeczytałem temat jeszcze raz i zwolenników podziału giełdy nieznalazłem.admin pisze:Powracając do tematu przewodniego, czyli SubFor pozwalam sobie przekazać informację, że z uwagi na równy (mniej więcej) podział zwolenników i przeciwników (patrz: aktualny wynik referendum) i podobne odczucia wśród Moderatorów usunięty został budzący największe kontrowersje podział kategorii "Linki i odnośniki" i pozostawiony podział kategorii Ogłoszenia.
Za to jest kilku przeciwników tych zmian:
viewtopic.php?p=147969#p147969
viewtopic.php?p=148467#p148467
viewtopic.php?p=148242#p148242
oraz moje posty.
(nie brałem pod uwagę postu Traxmana, któremu ten dział jest obojętny).
Za to za podziałem linków i odnośników nie było głosów przeciw. Wydzielenie książek było bardzo dobrym pomysłem, o literaturę coraz trudniej, a tak to zawsze jest chociaż w wersji cyfrowej. Teraz trzeba się naszukać by coś odnaleźć.
A odnośnie schematów forsowanych przez Tszczesna:
viewtopic.php?p=148603#p148603
viewtopic.php?f=10&t=14293&st=0&sk=t&sd=a&start=60
viewtopic.php?p=148481#p148481
viewtopic.php?p=148508#p148508
A Temat powstał:
viewtopic.php?f=11&t=14444
Jedyne co jest więcej do serwisówka i instrukcja, które można by zmieścić w katalogu na fonarze.
Więc gdzie ten równy podział?
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
-
- administrator
Napisałem wyraźnie, że odnoszę się do wyników referendum:Matizz pisze:...Przeczytałem temat jeszcze raz i zwolenników podziału giełdy nieznalazłem.
.....Więc gdzie ten równy podział?
30 osób za
24 niezdecydowanych
34 przeciw
Dla mnie podział jest więc zrównoważony.
Masz prawo uważać, że wyników ankiety nie powinno się brać pod uwagę. Ja z kolei uważam, ze powinno się je brać pod uwagę (choćby z uwagi na szacunek dla Użytkowników, którzy wzięli w nim udział).
Tematu nie zamykam. Nadal kwestia zmian na Forum jest otwarta i Twój sprzeciw traktuję bardzo poważnie, jako istotny element do uwzględnienia w toczącej się dyskusji na Forum i wśród Moderatorów.
-
- moderator
Daj mi szansę, przeglądanie całej zawartości forum lekko pracochłonnym jest.Matizz pisze:viewtopic.php?f=11&t=14444
-
- 625...1249 postów
Ok, ale jak już, to proponowałbym podawanie dodatkowo linków do tematów, bo może być tam coś ciekawego odnośnie naprawy napisane.tszczesn pisze:Daj mi szansę, przeglądanie całej zawartości forum lekko pracochłonnym jest.Matizz pisze:viewtopic.php?f=11&t=14444
admin pisze: Napisałem wyraźnie, że odnoszę się do wyników referendum:
30 osób za
24 niezdecydowanych
34 przeciw
Dla mnie podział jest więc zrównoważony.
Masz prawo uważać, że wyników ankiety nie powinno się brać pod uwagę. Ja z kolei uważam, ze powinno się je brać pod uwagę (choćby z uwagi na szacunek dla Użytkowników, którzy wzięli w nim udział).
Tematu nie zamykam. Nadal kwestia zmian na Forum jest otwarta i Twój sprzeciw traktuję bardzo poważnie, jako istotny element do uwzględnienia w toczącej się dyskusji na Forum i wśród Moderatorów.
Jeśli większoć jest przeciw, to dlaczego został podział w Ogłoszeniach?
Jeśli i tak każdy robi co chce, to zebrałem książki w jednym temacie, proszę o przyklejenie:
viewtopic.php?f=12&t=14488
Pozdrawiam
Matizz
kontakt - PW, mail - jezussm@gmail.com
-
- administrator
Matizz - troche więcej luzu
. Twój wątek ze spisem książek jest teraz wątkiem przyklejonym, aby był zawsze na początku działu.
Z dobrych wieści to zauważyłem, że z googlem coś się wreszcie ruszyło.

Z dobrych wieści to zauważyłem, że z googlem coś się wreszcie ruszyło.
Pozostawienie zagnieżdżenia w dziale ogłoszeń jest swego rodzaju konsensusem z moderatorskiego punktu widzenia.
Warto zauważyć, że logiczna struktura tego działu jest taka, jaka była przedtem, natomiast dzięki zagnieżdżeniu forum się "skróciło". Wytykana wada w podziale tego ogłoszenia (pamiętne kupię/poszukuję zamienione na kupię) została usunięta.
Zwróćmy uwagę, że w związku z tak przeprowadzo zagnieżdżeniem tego działu nie wiążą się żadne przenoszenia postów, wydzielania działów itp. Jest to dokładnie po staremu.
Wprowadzona ankieta rzeczywiście była "za" lub "przeciw" wszelkim zmianom, co z natury rzeczy czyniło ją "emocjonalną".
O ile pamiętam, sam zaproponowałem takie właśnie pytanie w ankiecie
. Wady tak postawionej ankiety były też już wcześniej przez niektórych wytknięte.
Formalnie oczywiście powinno nastąpić zgodnie z obietnicą, zawartą w tej ankiecie całkowite cofnięcie zmian.
Debata wokół zagnieżdżeń osłabła; daje to podstawy do pozostawienia struktury forum według aktualnego stanu rzeczy.
Pamiętajmy, że niektórzy podnosili, że niektóre ze zmian mają sens.
Proponuję konsensus: nie zmuszajmy już administratora do "przerzucania" działów, robienia ankiety o celowości zagnieżdżenia ogłoszeń i prawdopodobnego ponownego "przerzucania".
Zamiast tego zróbmy tylko ankietę odpowiadającą na pytanie "Czy cofnąć zagnieżdżenie w ogłoszeniach?". Wygaśmy przy tym już starą ankietę. Jestem przekonany, że w świetle w/w argumentów pozostawienie obecnej struktury forum zyska poparcie większości, sankcjonując tym samym zaistniały ład i kończąc ostatni okres nieporozumień
.
Warto zauważyć, że logiczna struktura tego działu jest taka, jaka była przedtem, natomiast dzięki zagnieżdżeniu forum się "skróciło". Wytykana wada w podziale tego ogłoszenia (pamiętne kupię/poszukuję zamienione na kupię) została usunięta.
Zwróćmy uwagę, że w związku z tak przeprowadzo zagnieżdżeniem tego działu nie wiążą się żadne przenoszenia postów, wydzielania działów itp. Jest to dokładnie po staremu.
Wprowadzona ankieta rzeczywiście była "za" lub "przeciw" wszelkim zmianom, co z natury rzeczy czyniło ją "emocjonalną".
O ile pamiętam, sam zaproponowałem takie właśnie pytanie w ankiecie

Formalnie oczywiście powinno nastąpić zgodnie z obietnicą, zawartą w tej ankiecie całkowite cofnięcie zmian.
Debata wokół zagnieżdżeń osłabła; daje to podstawy do pozostawienia struktury forum według aktualnego stanu rzeczy.
Pamiętajmy, że niektórzy podnosili, że niektóre ze zmian mają sens.
Proponuję konsensus: nie zmuszajmy już administratora do "przerzucania" działów, robienia ankiety o celowości zagnieżdżenia ogłoszeń i prawdopodobnego ponownego "przerzucania".
Zamiast tego zróbmy tylko ankietę odpowiadającą na pytanie "Czy cofnąć zagnieżdżenie w ogłoszeniach?". Wygaśmy przy tym już starą ankietę. Jestem przekonany, że w świetle w/w argumentów pozostawienie obecnej struktury forum zyska poparcie większości, sankcjonując tym samym zaistniały ład i kończąc ostatni okres nieporozumień