Einherjer pisze: ↑sob, 4 września 2021, 09:09
Przy tych częstotliwościach i napięciach to nie ma żadnego znaczenia.
A tego nie wiedzialem Przy jakich napieciach i czestotliwosciach zaczyna miec to znaczenie? Jesli radiowych to raczej nie bedzie moja bajka Pytam, bo nie wiem, a powtorzylem 'prawde' zaslyszana chyba nawet na forum.
Dla mnie estetycznie wygladaja plytki a lamanymi sciezkami pod 45 st. Bardziej tez lubie, jesli sciezki sa nie lamane a prowadzone 'po promieniu'; w DipTrace moglem takie zrobic ale w KiCAD ktorego obecnie uzywam nie znalazlem takiej opcji...
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Einherjer pisze: ↑sob, 4 września 2021, 09:09
Przy tych częstotliwościach i napięciach to nie ma żadnego znaczenia.
A tego nie wiedzialem Przy jakich napieciach i czestotliwosciach zaczyna miec to znaczenie? Jesli radiowych to raczej nie bedzie moja bajka Pytam, bo nie wiem, a powtorzylem 'prawde' zaslyszana chyba nawet na forum.
Dla mnie estetycznie wygladaja plytki a lamanymi sciezkami pod 45 st. Bardziej tez lubie, jesli sciezki sa nie lamane a prowadzone 'po promieniu'; w DipTrace moglem takie zrobic ale w KiCAD ktorego obecnie uzywam nie znalazlem takiej opcji...
Częstotliwości to raczej gigahercowe, ładnie podsumowane tutaj: https://resources.altium.com/pl/p/pcb-r ... gree-angle
A napięcia to tak ponad 1 kV, więc jak ktoś robi wzmacniacz na nadawczych lampach może takie napięcia mieć w swoim układzie, chociaż wtedy bym tych połączeń na PCB nie prowadził...
EDIT: I forgot about one case where 90 degree corners ARE bad: high voltage PCBs. This is nothing to do with reflection or radiation, but how any sort of sharp shape will concentrate the high electric field and make a dielectric breakdown and arc over more likely. This can be exploited for PCB spark gaps, but otherwise, one should avoid right angle corners on a high voltage PCB, 1kV+. And one should use rounded pads for everything, even SMD resistor/capacitor pads. Avoid sharp copper shapes as much as possible.
Żródło: https://electronics.stackexchange.com/q ... les/226693
Mówiąc krótko, "łamanie ścieżek po kątem prostym jest nieprawidłowe" to jedno z haseł powtarzanych na wszystkich forach elektronicznych, które nie ma żadnego poparcia w praktyce, poza wspomnianą tu już długością ścieżek i estetyką (no może jeszcze przeszłymi kłopotami z trawieniem płytek). Specyficzne dla naszego forum są za to opowieści o sławetnym "obszarze zabronionym". Oczywiście pierwotne stwierdzenie, że podłączanie się do masy pomiędzy mostkiem prostowniczym a pierwszym kondensatorem filtra nie jest najlepszym pomysłem, jest prawdziwe, ale dowiedziałem się też, że nie można po "dodatniej" stronie wstawić między mostek a kondensator rezystora, bo to przecież obszar zabroniony
Mam dzis kiepski dzien... ale przynajmniej czegos sie nauczylem. Dziekuje Einherjer!
Pozdr,
-Tomek Drabas
________ "One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein tomdrabas.com
Marek7HBV pisze: ↑pt, 3 września 2021, 15:21
To w takim razie sygnał sterujący siatki pentod jest zwarty do masy i raczej działać to nie będzie .
Teraz chyba wszystko dobrze...
Z kompilacją schematu rysuje się lepiej, trochę popróbowałem aczkolwiek tej płytki nie mogę zrobić w ten sposób, gdyż moja biblioteka, która zawiera podstawki magnoval nie posiada już symboli schematowych.
Pozdrawiam,
A.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Czołem.
Tak na pierwszy "rzut oka" zauważyłem, że dwa rezystory są zwarte przez ścieżki druku. Czy to zostało specjalnie tak zaprojektowane (by ewentualnie przeciąć zbędną ścieżkę), czy jest to pomyłką (przepraszam jeśli czegoś nie doczytałem)?
PL504_2.png
Pozdrawiam
Romek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Mniemam, że robisz od razu płytkę z ręki bez stworzonego uprzednio schematu ideowego, ponieważ w innym przypadku sam program nie pozwoliłby na takie błędy. No chyba, że byś mu siłą kazał.
Naprawdę warto tworzyć projekt wg. ustalonych zasad, ponieważ wówczas między innymi możesz wykorzystać świetne narzędzia diagnostyczne, które są wbudowane w oprogramowanie, które niejednokrotnie uratowały mi tyłek
Jurek O pisze: ↑śr, 8 września 2021, 13:10
Mniemam, że robisz od razu płytkę z ręki bez stworzonego uprzednio schematu ideowego, ponieważ w innym przypadku sam program nie pozwoliłby na takie błędy. No chyba, że byś mu siłą kazał.
Naprawdę warto tworzyć projekt wg. ustalonych zasad, ponieważ wówczas między innymi możesz wykorzystać świetne narzędzia diagnostyczne, które są wbudowane w oprogramowanie, które niejednokrotnie uratowały mi tyłek
Jurek
Próbowałem, nawet narysowałem schemat ale... Jak wspomniałem nie mam pełnej biblioteki z lampami typu magnoval i nie ma w niej symboli schematowych, tylko footprinty i przez to muszę płytkę robić od zera ręcznie
Jeszcze taka drobna uwaga - wszędzie tam gdzie występują jakieś naprężenia termiczne (grzejące się rezystory) oraz ryzyko wystąpienia większych obciążeń mechanicznych (np. punkty lutownicze pod podstawki lamp i większych elementów), warto stosować pady o większej średnicy, zachowując oczywiście odpowiedni odstęp między ścieżkami i padami ze względu na wartości napięć. Często na papierze czy w programie komputerowym wszystko wygląda super, a po wykonaniu płytki okazuje się, że punkty lutownicze mogłyby być jednak trochę większe...
Co do padów to tam gdzie się da zawsze większe daję.
Odstępy między ścieżkami staram się robić możliwie duże, by nie było potem przebić między ścieżkami.
Potem tam gdzie jest miejsce trochę powiększe pady, bo wiem że potem może się okazać iż są za małe.
Pytanie tylko czy wszystkie połączenia są poprawne?
Wydrukuj PCB na kartce i poustawiaj sobie na niej elementy a wszystko stanie się jasne. W książce masz również opisane jak się tworzy nowe elementy, więc do roboty
Jurek O pisze: ↑śr, 8 września 2021, 15:11
Wydrukuj PCB na kartce i poustawiaj sobie na niej elementy a wszystko stanie się jasne. W książce masz również opisane jak się tworzy nowe elementy, więc do roboty
Jurek
Poprawność płytki wyjdzie dopiero przy uruchomieniu Więc może będzie niespodzianka i okaże, się że coś spierdzieliłem na płytce i dlatego nie działa. Ale jeśli Wg. Was jest poprawnie to się cieszę bo może coś z tego będzie
Czytałem o tworzeniu elementów, ale nie umiem utworzyć symbolu schematowego do już istniejących footprintów, może coś potem jeszcze spróbuję.
Jurek O pisze: ↑śr, 8 września 2021, 15:49
Tworzysz również nowy footprint przez CtrlC - CtrlV tego co już masz
Spróbuję potem, dziękuję za wyjaśnienie jak to zrobić.
A ta płytka którą zamieściłem się do czegoś nada? Tj. Jest wykonana poprawnie i nie ma żadnych "baboli"