Albo ufiksowane, rezystor (tudzież trymerek) i kondensator na chwile mozna dolutować. Otworów i potencjometrów nie ma, a sprawdzić i ocenić przydatność ww. modu - jak najbardziej.kciuq pisze:Zawsze można dać na tylnym panelu Depth/Presence.
Masakrator aniołków... czyzby powrót zapomnianego projektu?
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: Masakrator aniołków... czyzby powrót zapomnianego projek
'All the stars in the north are dead now.'
Mała przymiarka. Przepraszam za jakość zdjęć ale robiłem w ostrym słońcu w miejscu generalnie zacienionym, więc wyszło to co wyszło.
- AZ12
- 3125...6249 postów
Moim zdaniem toroid sieciowy trochę tutaj nie pasuje.
Jakie są wymiary tego chassis?
Jakie są wymiary tego chassis?
Ratujmy stare tranzystory!
Pasuje, nie pasuje - nie ma znaczenia. Tańszej alternatywy nie było kiedy go zamawiałem.AZ12 pisze:Moim zdaniem toroid sieciowy trochę tutaj nie pasuje.
48x21x5AZ12 pisze:Jakie są wymiary tego chassis?
NOS 2x47uf/450V. Uformowałem go do 423V bo do tylu tylko mogłem, mój sprzęt do formowania na więcej nie pozwala.AndrzejJ pisze:Elwa z TV?
Niskonapięciowe elwy wysadzamy w powietrze - jak się okazuje ich konstrukcja , a może i wada techniczna pozwala na niemałą eksplozję . Nowe kondziory praktycznie nie wybuchają - tylko słychać pssssyt i koniec . A tu elwa , miód . Eksplozje były robione w : wodzie, kiełbasie , czapce , skarpecie , pluszowym misiu a ostatnio nawet udało się wysadzić takiego elwa w jabłku - odłamki ofiary wciąż są na suficie . Mając chwile czasu zrobiliśmy wyrzutnie kulki z celofanu tzw "fuzja " - pocisk leciał przez cały warsztat . Jak to mówi mój kolega "elwy to k...y" . Jakoś nie mam do nich przekonania do takowych odgrzebywanych , nie wiem jak takowe sprawdzają się we wzmacniaczach lampowych ,a nawet jakbym miał takich 100 to chyba wolał bym kupić po 6zł za sztukę 220u i łączyć . Nowy 50+50 jj na tubetown kosztuje 25 zł więc nie ma tragedii . Ale jeżeli wzmacniacz ma być zrobiony po najniższych kosztach to czemu nie . Tylko taki kondzior niezbyt "wyględnie" się prezentuje na wzmacniaczu - jak mnie pamięć nie myli mam kilka takich mogę oddać jak ktoś potrzebuje .
Już odchodząc od fobii z elwami już niech sobie będą . Zadam pytanie , może ktoś już zadał albo może bali się zadać
- dlaczego pod wejściami przełącznikami i potkami dajesz takie słoneczka / gwiazdki ? Dla mnie wyglądają najmniej dziwnie - najlepiej było by nic nie robić, albo ostatecznie numerowaną skale , lub same kropeczki - tu piszę o potkach bo pod innymi elementami raczej nic nie powinno być . Ale to są gusta i guściki .
Jak dobrze rozumiem, i jak mnie pamięć nie myli płytki i opisy robisz w wordzie . Proponuję pracę w programie corel draw np 10 . Wykonanie takowego szablonu płyty czołowej zajęło by góra 10 min - program jest bardzo prosty , co najważniejsze wszystko rysowane i drukowane w rzeczywistych rozmiarach - linie prowadzące pomagają w dokładnym rozmieszczeniu elementów - wykonanie zaokrąglonych prostokątów zajmuje sekundę . Pozdrawiam
Już odchodząc od fobii z elwami już niech sobie będą . Zadam pytanie , może ktoś już zadał albo może bali się zadać

Jak dobrze rozumiem, i jak mnie pamięć nie myli płytki i opisy robisz w wordzie . Proponuję pracę w programie corel draw np 10 . Wykonanie takowego szablonu płyty czołowej zajęło by góra 10 min - program jest bardzo prosty , co najważniejsze wszystko rysowane i drukowane w rzeczywistych rozmiarach - linie prowadzące pomagają w dokładnym rozmieszczeniu elementów - wykonanie zaokrąglonych prostokątów zajmuje sekundę . Pozdrawiam
Mi tam żadna elwa jak jest uformowana jeszcze nie strzeliła. Większość formuje się bardzo szybko i do napięć wyższych niż znamionowe. Te które formują się wolno wywalam bez zastanowienia. A co do wyglądu moich wzmacniaczy... Masz rację, wygląd to kwestia gustu, a o własnym guście dyskutować raczej nie będę.
Żeby nie było, że nic nie robię... zdjęcie układu żarzenia preampu dające możliwość żarzenia typu ECC83/6N2P
- TooL46_2
- 1875...2499 postów
W nastepnym wzmaku planuje tez przelaczanie ECC83/6N2P ale dla wszystkich lamp razem. Nie chce mi sie pitolic z kazda z lamp z osobna... A prawdopodobienstwo, ze ktos wsadza ECC83 i 6N2P jednoczesnie wydaje mi sie niskie 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
"One should not pursue goals that are easily achieved. One must develop an instinct for what one can just barely achieve through one's greatest efforts."
—Albert Einstein
tomdrabas.com
specjalnie to zrobię aby zwiększyć prawdopodobieństwo i napieprzyć w statystyce 

- TooL46_2
- 1875...2499 postów
Bestia 

Pozdr,
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
-Tomek Drabas
________
—Albert Einstein
tomdrabas.com
Taka tam przymiareczka panelu przedniego...
Jakich potencjometrów używasz, Telpod? Warto płacić za CTS i Bournsa?
Tu akurat siedzą telpody ale dla tego, że kupiłem je do tego projektu kilka lat temu. Teraz kupiłbym coś z oferty Amptonu.