Diora w tesco....wyprodukowana w chinach dla....
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd
Re: Diora w tesco....wyprodukowana w chinach dla....
Myslisz że nie będzie aż taka dobra jak wyglada?
Radmory i "Merkury" też były półmetrowe.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
Jakaś taka moda była. Teraz raczej wszystko mniejsze - po japońsku.
Ostatnia Diora SSL700 miała 42cm szerokości.
Ostatnia Diora SSL700 miała 42cm szerokości.
Poniżej tuner , z prawdziwej firmy DIORA z lat 1990r - tuner AS952. Do dzisiaj świetnie się spisuje , a ma już 20 lat

Mam sentyment do takiego sprzętu

Mam sentyment do takiego sprzętu

- Vault_Dweller
- 2500...3124 posty
- Kontakt:
Nie podoba mi się wyciąganie lamp na wierzch przy tej konstrukcji obudowy. Po pierwsze, utrudnia to serwisowanie - na stole warsztatowym musi walać się dekiel, który normalnie można było odłożyć na bok. Po drugie, trzeba przerabiać obudowę, a w razie potrzeby usunięcia patentu [bo np. tuner stawiamy w wieży
] zostają otwory. Tak więc lampy schowałbym do środka, bo w tunerach z reguły jest dużo przestrzeni. A jeśli ma wyglądać, to zrobiłbym oddzielny preamp
.

Studenckie Radio ŻAK 88,8MHz- alternatywa w eterze przez całą dobę!
-
- 6250...9374 posty
A jeśli ma ,,jeszcze bardziej wyglądać'' to zamiast ECC dać EC nowalowe w przedwzmacniaczu (sporo ich wtedy trzeba ale już mam, zebranie ich trochę trwało, nowe), stabilizatory jarzeniowe, prostownik lampowy, (albo jeszcze ostrzej: 6S2S, 5C4S i reszta też oktale...) , neonówki w sygnalizacji....jak się bawić to się bawić...Vault_Dweller pisze: A jeśli ma wyglądać, to zrobiłbym oddzielny preamp.
Noż bez jaj panowie. Lampizacja tunera Diory z 1990 roku to taki sam wiejski tuning jak pakowanie komputera do obudowy radia lampowego.
Odróżnić niepodobna czy gra orkiestra czy aparat, a muzyka wychodzi tak głośno, że kilkanaście par tańczyć może.
-
- 6250...9374 posty
Ja zamyślam o przed/wzmacniaczu na lampach (tylko) serii nowal (np. EC86), lub oktal, lub coś w stylu EBL/EF21 plus AZ21 plus stabilizatory jarzeniowe też w stylu tych lamp (podobne wizualnie do EBL-ek, kiedyś bywały taniutkie na aukcjach). O lampizacji tunera Diory nigdy nawet nie myślałem, też bez jaj proszę...