Drobna sugestia: przydałoby się ustawić ikonkę dla forum (link rel="icon" w html - być może opcja jest nawet w panelu administratora). Kiedy mam otwartą dużą ilość kart ze stronami a chcę zlokalizować kartę z Triodą, szukam 'na oślep' w tych, które nie mają ikony, co zajmuje sporo czasu. Poza tym to jedyna strona w podręcznych zakładkach, która pozostaje bez znaczka
Żeby nie kombinować, skąd obrazek wziąć, proponuję zastosować ten z mojej strony http://lampy.npircs.pl/ : (chyba, że jest bardzo brzydki albo ktoś zrobi lepszy).
Jestem za - ikonka jest mała i niewymyślna, a czytelna a przy tym jednoznacznie podkreśla tematykę forum.
Przy okazji - zaobserwowałem parę denerwujących cech nowej wersji forum. W starej wersji kliknięte zdjecie z załącznika otwierało się w nowym oknie, teraz w tym samym Jeszcze gorzej z linkami w postach. W starej wersji kliknięcie powodowało otwarcie linka w nowym oknie, teraz wyskakuje mi okienko czy chcę zapisać plik czy otworzyć, po czym albo zapisuje na dysku jako jakis dziwny plik bez rozszerzenia albo z dziwacznym rozszerzeniem albo jeśli wybiorę otwarcie nie może znaleźć aplikacji do otwarcia pliku. Czy ma ktoś podobny problem? W systemie nic nie zmieniałem, a na innych forach wszystko mam po staremu, więc wiążę swoje kłopoty z jakimiś własnościami silnika forum.
W teorii nie ma różnicy między praktyką a teorią. W praktyce jest.
Thereminator pisze:
Przy okazji - zaobserwowałem parę denerwujących cech nowej wersji forum. W starej wersji kliknięte zdjecie z załącznika otwierało się w nowym oknie, teraz w tym samym
I bardzo dobrze, to ja jako użytkownik wolę decydować gdzie ma mi się otworzyć obrazek/link, a nie żeby ktoś mi to wymuszał. Od tego mam środkowy klawisz myszy, żeby go uzywać.
Thereminator pisze:Jeszcze gorzej z linkami w postach. W starej wersji kliknięcie powodowało otwarcie linka w nowym oknie, teraz wyskakuje mi okienko czy chcę zapisać plik czy otworzyć, po czym albo zapisuje na dysku jako jakis dziwny plik bez rozszerzenia albo z dziwacznym rozszerzeniem albo jeśli wybiorę otwarcie nie może znaleźć aplikacji do otwarcia pliku. Czy ma ktoś podobny problem? W systemie nic nie zmieniałem, a na innych forach wszystko mam po staremu, więc wiążę swoje kłopoty z jakimiś własnościami silnika forum.
A to już problem silnika forum, nie podaje właściwego typu pliku (rozszerzenie jest nieważne, serwer podaje co za plik podaje przeglądarce, czy to obrazek, czy program, czy muzyczka czy jeszcze coś innego). Z tym, że ja jakoś tego nie zauważyłem.
Nie wiem czy już o tym na nowym forum było, ale zapytam. Może mam dziwny i błachy problem, ale jednak. Mianowicie czas na forum. Czy można go przestawić? Śpieszy godzinę na dobę
Pozdrawiam
PS. Zwróćcie mi uwagę, jak gdzieś zobaczycie, jak napiszę "Pozdro", bo jednemu z naszych kolegów to bardzo przeszkadza!
Z góry dzięki!
"Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota (...)"
Albert Einstein
komornik12 pisze:Cześć
Nie wiem czy już o tym na nowym forum było, ale zapytam. Może mam dziwny i błachy problem, ale jednak. Mianowicie czas na forum. Czy można go przestawić? Śpieszy godzinę na dobę
Wielkość czcionki można zmieniać przy ustawionym nowym temacie ("prosilver"), na głównej stronie powinny być linki służace do tego ("zmień rozmiar czcionki").
Jeśli chodzi o profil to użyłem trochę skrótu myślowego, ale strefę czasową i np. format wyświetlania daty zmienić można.
Edit: Przy ustawionym nowym temacie ("prosilver") do zmiany wielkości czcionki służy ikonka z literą "A", która znajduję się z prawej stronu na górze, pod okienkiem szybkiego wyszukiwania, a konkretnie małe "strzałki" przy niej, do zmiany na większą i mniejsza.
W nowym tak, ale w starym tej funkcji doszukać się nie mogę.A porobiły mi się kulfony na ponad pół centymetra, na dodatek wszystko mam tłustym drukiem.
Wszystko pozostałe jest normalnej wielkości.
Używam IE a własciwie to Maxthona. Ale mnie nie chodzi o zmianę czcionki w przegladarce tylko konkretnie na Triodzie. Jak pisalem mam kulfony na ponad pół centymetra i na dodatek tłustym drukiem. Wszystkie inne strony i fora są normalne, także normalny jest prosilver. Ja jednak uzywam subslivera2 a tu żadnej opcji zmiany czcionki nie moge sie dpatrzyć. I Ktoś coś tu doradzi ?
Czy te "kulfony" to wszystkie czcionki czy tylko polskie znaki diakrytyczne?
Pytam, bo ja tak mam w pacy, polskie znaki grubsze i ze dwa razy wieksze niz reszta.
Na domowym komputerze tego nie ma mimo, ze praktycznie uzywam tych samych programow.
macska pisze:Pytam, bo ja tak mam w pacy, polskie znaki grubsze i ze dwa razy wieksze niz reszta.
Na domowym komputerze tego nie ma mimo, ze praktycznie uzywam tych samych programow.
To znaczy, że trzczionka którą masz podaną jako podstawową nie ma polskich znaków i przeglądarka aby je wyświetlić używa innej, która oczywiście inaczej wygląda. Tak samo możesz mieć w przypadku literek np. cyrylicznych czy greckich. Poszukaj sobie czcionki zawierającej więcej znaków i ją ustaw jako domyślną.