6EM7

Teoria lamp elektronowych, techniki próżniowe, zagadnienia konstrukcyjne. Nic dodać, nic ująć. Wszystko o lampach.

Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp

nuncjusz1
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: nuncjusz1 »

Luk-piękna robota ,niepowtarzalny kształt.Super ,że jak zaczepiamy temat głośników to jest dużo zainteresowania ze strony forumowiczów,dowodzi to iż powinien być dział temu przeznaczony :cry: A tak "tułamy" się po różnych wątkach,że tak powiem -wcinając się.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
luk
50...74 posty
50...74 posty

Post autor: luk »

Piotr pisze:Widzę, że lubisz "niemiecki dizajn" ;)
a jaki to jest? precyzyjny czy kulfoniasty? z "dizajnu" to niemcy chyba nie slyna.

:arrow: nuncjusz1
ja tez jestem zdecydowanie za wprowadzeniem dzialu "glosniki". jest dzial "kosz" a nawet "kacik audiofilski". mozna by odpalic ankiete, i zbadac zainteresowanie glosnikami.

artykul o glosnikach planuje wstawic tez po polsku, ale tlumaczenie to straszna robota. latwiej jest napisac cos od nowa niz wiernie przetlumaczyc. flage na link do polskiej wersji juz mam :).

pozdrawiam,

luk
Awatar użytkownika
Piotr
moderator

Post autor: Piotr »

luk pisze:
Piotr pisze:Widzę, że lubisz "niemiecki dizajn" ;)
a jaki to jest? precyzyjny czy kulfoniasty? z "dizajnu" to niemcy chyba nie slyna.
Chodziło mi głównie o kolor i duże zaokrąglenia nadające optycznego ciężaru. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy malować MDFu na szaro :)
Jakoś duże, ciężkie i połyskujące metalem zabawki kojarzą mi się z niemiecką produkcją. Może błędnie :roll:
Chociaż z drugiej strony Fostex jest już mało niemiecki. Głośniki wedle tego stereotypu powinne być przynjmniej pięciodrożne :P
luk pisze:ja tez jestem zdecydowanie za wprowadzeniem dzialu "glosniki". jest dzial "kosz" a nawet "kacik audiofilski". mozna by odpalic ankiete, i zbadac zainteresowanie glosnikami.
http://www.trioda.com/php/forum/viewtopic.php?t=4851
amator
625...1249 postów
625...1249 postów

Post autor: amator »

luk pisze:z "dizajnu" to niemcy chyba nie slyna.
Jak to nie? Audi, Mercedes, Sonja Kraus... eee... zagalopowałem się??? :wink:
nuncjusz1 pisze:Super ,że jak zaczepiamy temat głośników to jest dużo zainteresowania ze strony forumowiczów,dowodzi to iż powinien być dział temu przeznaczony A tak "tułamy" się po różnych wątkach,że tak powiem -wcinając się.
Może zasadnym byłoby porozumiewawczo mrugać do możnych Triody? Choćby ze względu na problemy z regeneracją starych głośników.

Aleee... odjeżdżam od tematu. Milknę już.

Pozdrawiam