JCM800 - mody
Moderatorzy: gsmok, tszczesn, Romekd, Einherjer, OTLamp
Re: JCM800 - mody
A jaki to ma związek z modami JCM800?
Obadaj YouTube, znajdziesz tam próbki brzmienia tego preampu.
Obadaj YouTube, znajdziesz tam próbki brzmienia tego preampu.
Żaden, po prostu jestem ciekaw opinij fachowców nie chce mi się z tego powodu zakładać nowego wątku jeśli to jakiś problem skasuje posta i poszukam porady gdzie indziej. A linki JouTube przejrzałem, takie nagranie jest nic nie warte musiał bym posłuchać na żywca.
HYBRYD15
Utwórz nowy temat o Quadzie. To proste 
Preamp jest szerzej opisany na stronie Toma w dziale 'przedwzmacniacz'. Zasadniczo, nie ma tu filozofii, to bardzo prosta konstrukcja.

Preamp jest szerzej opisany na stronie Toma w dziale 'przedwzmacniacz'. Zasadniczo, nie ma tu filozofii, to bardzo prosta konstrukcja.
Wiem,że nie ma żadnej filozofii w tym prenampie ,ciekaw jestem czy ktoś z was go zrobił i pochwalił by się opinią?
HYBRYD15
Tylo stopniowy preamp to moim zdaniem troche przerost formy nad treścią. Układ nie jest może jakoś skomplikowany konstrukcyjnie ale ilość elementów raczej odstrasza potencjalnego konstruktora że już nie wspomne o ksztach lamp.
Do grania metalu wystarczy 4 stopnie. Nie wydaje mi się aby wieksza ilość stopni wnosiła aż tak duzo do brzmienia aby naćkać tyle lamp.
- kciuq
- 1250...1874 posty
Atom i dopałka!!painlust pisze:Do grania metalu wystarczy 4 stopnie. Nie wydaje mi się aby wieksza ilość stopni wnosiła aż tak duzo do brzmienia aby naćkać tyle lamp.

"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Przygoda ...TAK!!!...przygody chcę!!
Kontakt GG: 1046344
atom + dopałka to własnie 4 stopnie
z tym że pierwszy tranzystorowy.

- kciuq
- 1250...1874 posty
Painlust a jak tam dopałka lampowa na pentodzie? Robi się, czy porzuciłeś projekt?
"...chcesz się czegoś nauczyć - czytaj. Nie chcesz - giń, przepadnij..." - Amen.
Odłozyłem bo nie jestem obecnie temu projektowi zapewnić budy. Wróciłem do projektu (Angels' Massacrator) do którego mam właściwie wszystko.
To tylko 6 duo triod nic "Naćkane"można dać 6N2P-EW,zrobię na tym co mam 6P3S w drodze do stopnia Mocy jak ulał, jak to nie da rady wrzucę moje
"Diabełki". A swoją drogą z porządną końcówką mocy powinno rzucać gruzem w publiczność,na razie to czysta teoria nie przekonam się do puki tego nie złoże.
Nawet już mam nazwe"Gruzonator 2000"

Nawet już mam nazwe"Gruzonator 2000"
HYBRYD15
- Recon
- 1250...1874 posty
- Kontakt:
Dla mnie to sztuka dla sztuki jedynie. Ostatnio zlozylem w obudowie z amptone OCD Fulltone'a i dopalilem nim mojego atoma, jak przywalilem w wioslo to az sie przestraszylem, taki gruz ze sam rogaty by sie nie powstydzil :p
Pozdrawiam
Paweł K.
Paweł K.
Zrobić wszystko można. Można nawet zrobić to na 100 duotriodach, tylko po co? Skórka za wyprawkę bo lampy będą kosztować 2xwięcej a efekt będzie bardzo podobny do czterostopniowca.
-
- 375...499 postów
A ja bym się spodziewał po takim cudaku więcej szumów niż sygnału z gitary 

- VacuumVoodoo
- 1875...2499 postów
- Kontakt:
A jak wielkiego wzmocnienia bys sie spodziewal po takim cudakuKrzysiek16 pisze:A ja bym się spodziewał po takim cudaku więcej szumów niż sygnału z gitary

Aleksander Niemand